در سالهای اخیر تلفنهای هوشمند به جزئی جدانشدنی از زندگی همه تبدیل شدهاند. کاربران به هنگام خرید گوشی موبایل عمدتاً فاکتورهای زیادی را در نظر میگیرند که یکی از آنها پردازنده است. معمولاً کاربران برای داشتن یک تجربه خاص و روان از گوشی موبایل به دنبال بهترین پردازنده هستند، از این رو بسیاری از شرکتهای سازنده موبایل پردازندههای خود را توسعه میدهند تا تجربه فوقالعادهای را برای کاربرانشان به ارمغان بیاورند. درواقع درست مانند مغز انسان که تقریباً تمام کارهای بدن را انجام میدهد، پردازنده نیز به عنوان مرکز پردازشها در نظر گرفته میشود و بیشترین کار را بر روی موبایل انجام میدهد؛ پس چنانچه برنامهای را بر روی گوشی موبایل خود اجرا کنید، اکثر عملکردهای آن توسط پردازنده کنترل میشود. به هنگام خرید گوشی موبایل، بهویژه در کلاس پرچمدار ممکن است با سؤالات بسیاری روبهرو شوید. «کدام پردازنده بهترین عملکرد را دارد؟» یا «کدام پردازنده داغ میکند» یا «بهترین پردازنده موبایل برای گیم کدام است» و یا «چگونه میتوان گوشی هوشمند با پردازنده قدرتمند انتخاب کرد» اما پاسخ چیست؟ از آنجا که پردازنده جزء اصلی تلفنهای هوشمند است و در تعیین سرعت آن نقش بسزایی دارد، بسیار مهم است که سرعت بالایی را ارائه کند. پس اگر شما نیز در جستجوی بهترین پردازنده موبایل 2021 هستید، مقاله ما را تا انتها دنبال کنید.
تنوع بالا، ضمانت 18 ماهه و قیمت مناسب میخواهید؟ قیمت روز گوشی را در سایت تکنولایف مشاهده کنید.
قبل از آنکه به سراغ بهترین پردازنده موبایل 2020 و بعد از آن برویم، لازم است شما را با چند فاکتور اساسی در پردازندهها آشنا کنیم.
ابتدا لازم است بدانید پردازنده گوشی «CPU» چیست؟
پردازنده موبایل Central Procesing Unite که با نام اختصاری CPU شناخته میشود، بیانگر واحد مرکزی پردازش است. همانطور که در قسمت بالا به آن اشاره کردیم، تمام پردازشهای یک گوشی هوشمند توسط CPU انجام میگیرد و علت اصلی کند بودن سرعت اجرا برنامهها و هنگ کردن گوشی به این قسمت مربوط است.
3 ویژگی مهم در انتخاب بهترین پردازنده موبایل
تعداد هسته پردازنده
تعداد هستههای یک پردازنده، نشاندهنده سرعت و قدرت پردازش آن هستند؛ بنابراین هرچه تعداد هستههای یک پردازنده بیشتر باشد، سرعت آن بیشتر شده و کار کردن با آن گوشی موبایل راحتتر میشود. برای آنکه بهتر درک کنید به مثال روبهرو توجه کنید. آیفون 12 پرو با 6 هسته پردازشگر سرعت بیشتری نسبت به آیفون 7 با 4 هسته پردازشگر دارد.
سرعت پردازنده
علاوه بر تعداد هسته، سرعت پردازش CPU نیز در تعیین سرعت پردازنده بسیار حائز اهمیت است؛ بنابراین هرچه عدد سرعت بیشتر باشد، سرعت اجرا برنامهها نیز بیشتر است. برای آنکه بهتر درک کنید به مثال روبهرو توجه کنید. سرعت پردازش یک CPU با فرکانس 3.8 گیگاهرتز از سرعت پردازش یک CPU دیگر با فرکانس 1.8 گیگاهرتز بیشتر است.
64 بیت بودن پردازنده
به طور کلی پردازندهها یا 32 بیتی هستند و یا 64 بیتی، با آنکه هر دو مدل سرعتی مشابه به هم را ارائه میدهند اما مدلهای 64 بیتی میتوانند همزمان برنامههای مختلفی را اجرا کنند.
معرفی بهترین پردازنده موبایل 2021
1. A14 بایونیک
در حال حاضر اپل A14 Bionic بهترین چیپست موبایل در 2021 است. کاهش اندازه ترانزیستورها با استفاده از معماری ساخت 5 نانومتری سبب شده تا ویژگی و عملکرد این تراشه افزایش پیدا کند، این در حالی است که مصرف انرژی در آن بهبود پیدا میکند. این شرکت در ساخت تراشه A14 Bionic نزدیک به 11.8 میلیارد ترانزیستور را به کار گرفته است که تا 40 درصد عملکرد آن را نسبت A13 Bionic نزدیک بهبود میبخشد. جدیدترین طراحی GPU نیز باعث افزایش کیفیت تصویر و عملکرد کلی آن میشود از این A14 Bionic برای بازیهای مختلف و پردازشهای سنگین نیز مناسب است. همچنین موتور عصبی این تراشه از 8 هسته به 16 هسته ارتقاء یافته که قادر است 11 تریلیون عملیات در ثانیه را ذخیره کند. A14 Bionic بهترین پردازنده موبایل در سال 2021 است که به طرز قابل توجهی از سایر رقبا خود جلوتر است و عملکرد خارقالعادهای را ارائه میدهد.
قدرت پردازنده موبایل معمولا روی عملکرد دوربین هم موثر است: بهترین گوشی برای فیلمبرداری
2. کوالکام اسنپدراگون 888
اگر به دنبال بهترین پردازنده موبایل 2021 با سیستمعامل اندروید هستید، Snapdragon 888 سریعترین و قدرتمندترین SoC موجود در بازار است. عملکرد خارقالعاده ارائه شده توسط اسنپدراگون 888 و تسلط شرکت کوالکام در صنعت پردازنده تلفن های هوشمند، سبب شده تا سازندگان گوشی موبایل در سراسر جهان به دنبال این تراشه برای ساخت گوشیهای پرچمدار خود باشند. حتی شرکتی مانند سامسونگ که پردازندههای اختصاصی خود Exynos SoC را دارد، پرچمدار جدید خود گلکسی S21 الترا با یک نسخه اسنپدراگون 888 برای فروش عرضه کرده است. چیپست اسنپدراگون 888 به یک پردازشگر تصویر مجهز شده که وظیفه ثبت کم نویزترین تصویر ممکن در تلفنهای هوشمند را بر عهده دارد.
3. اگزینوس 2100
پس از اشتباه بزرگ سامسونگ در ساخت تراشه اگزینوس 990 که نزدیک به تعطیل شدن بخش تراشههای خود بود، سرانجام با عرضه اگزینوس 2100 یک بازگشت عالی به دنیای پردازندهها داشت. اگرچه تراشه اگزینوس 2100 و اسنپدراگون 888 عملکردی شبیه به هم را ارائه میدهند اما همچنان باهم همتراز نیستند، بهویژه هنگامی که صحبت از حفظ عملکرد ثابت و یا پایداری مانند انجام بازیهای طولانی مدت میشود. تراشه اگزینوس 2100 گرما بیشتری دارد و عملکرد خود را در مقایسه با اسنپدراگون 888 در حجم کاری بالا سریعتر از دست میدهد. با این حال تراشه اگزینوس 2100 در انجام کارهای روزمره سریع است و شما باید ساعتها وقت بگذارید تا متوجه تفاوت آن با تراشه اسنپدارگون 888 شوید. به نظر همین اختلاف اندک اگزینوس 2100 را بعد از اسنپدراگون در رتبه دوم بهترین پردازنده های موبایل قرار داده است.
4. کایرین 9000
Kirin 9000 یک تراشه 8 هستهای است که در 22 اکتبر 2020 توسط هواوی عرضه شده است. این تراشه قدرتمند توسط معماری ساخت 5 نانومتری تولید شده که از یک هسته قدرتمند با فرکانس 3130 مگاهرتز، 3 هسته با فرکانس 2540 مگاهرتز و 4 هسته کممصرف با فرکانس 2050 مگاهرتز بهره میگیرد.
پیشنهاد نویسنده: گوشی رفرش و گوشی ریپک چیست؟ آیا ارزش خرید دارند؟
5. A13 بایونیک
بر اساس گزارش Geenkbench تراشه A13 Bionic بهترین پردازنده تلفن همراه در سال 2020 شناخته شده و در ساخت سری iPhone 11 و iPhone SE 2020 استفاده شده است. A14 بایونیک یک سیستم 64 بیتی مبتنی بر ARM است که روی یک تراشه طراحی شده است. اپل ادعا میکند که A13 بهترین پلتفرم ماشین لرنینگ بوده که تا کنون در یک گوشی هوشمند به کار گرفته شده است. قلب تپنده نسل جدید گوشی آیفون یعنی قویترین تراشه دنیا A13 Bionic، حداقل 2 سال از سایر پردازندههای گوشی های اندرویدی برای رقابت جلوتر است. در واقع در چند سال اخیر تراشه اپل بهتنهایی در زمینه پردازندههای سریع رقابت میکند. به عنوان مثال تراشه A12 که در سال گذشته عرضه شد، عملکردی فراتر از تراشه کوالکام اسنپدراگون 855 را ارائه میداد.
6. کوالکام اسنپدراگون 865 و 865 پلاس
در دسامبر سال گذشته شرکت کوالکام، پردازنده اسنپدراگون 865 را روانه بازار کرد. اکنون این شرکت تراشه اسنپدراگون 865 پلاس را در بازار عرضه کرده که قرار است بر روی گوشی های هوشمندی که در نیمه دوم سال عرضه میشوند مورد استفاده قرار بگیرد. این شرکت مدعی است که تراشه اسنپدراگون 865 پلاس عملکرد فوقالعادهای را در بخش هوش مصنوعی به کاربران ارائه میدهد، همچنین به دلیل استفاده از ماژول گرافیکی جدیدتر، عملکرد گرافیکی نیز تا 25 درصد افزایشیافته است. چیپست اسنپدراگون 865 پلاس در بخش گرافیک از ماژول گرافیکی Adreno 650 استفاده میکند و در بخش CPU نیز به جای 2.84 گیگاهرتز از 3.8 گیگاهرتز بهره میبرد که سریعترین سرعت تا به امروز است.
7. اگزینوس 990
سامسونگ به تازگی پردازنده Exynos 990 5G را در بازار عرضه کرده که قرار است در ساخت گوشیهای میانرده به کار گرفته شود. در واقع این بدان معنا است که اتصال 5G در گوشیهای ارزان قیمت نیز موجود خواهد بود. ناگفته نماند که تراشههای اگزینوس 980 و اگزینوس 990 در ساخت گوشی های پرچمدار نیز استفاده شده است. سامسونگ ادعا میکند که گوشیهای مجهز شده به این تراشه میتوانند محتوا را با کیفیت FHD+ به نمایش دربیاورند و پردازنده 8 هستهای آن میتواند با حافظه رم از نوع LPDDR4X جفت شود. به گفته سامسونگ مصرف انرژی در تراشه اگزینوس 990 در سطح پایینی قرار دارد و به طور کلی عملکرد آن مطلوب است.
8. مدیاتک دایمنسیتی 1000
شرکت مدیاتک نیز به تازگی اولین تراشه 5G خود را بنام Dimensity 1000 5G در بازار عرضه کرده است. پردازنده های مدیاتک Dimensity 1000 5G مخصوص گوشیهای هوشمند درجه یک و پرچمدار طراحی شده است تا بیشترین عملکرد را ارائه بدهد. به گفته شرکت مدیا تک، این اولین چیپست جهان است که با ماژول گرافیکی Arm Mali-G77 عرضه میشود که با بهرهگیری از اینترنت نسل پنجم عملکرد فوقالعادهای را در انجام بازیهای مختلف ارائه میدهد. مدیا تک ادعا میکند که تراشه Dimensity 1000 5G با پشتیبانی از حالت دوگانه 5G سریعترین پردازنده 5G جهان است. تراشه جدید مدیا تک سرعت دانلود 4.7 Gbps و سرعت آپلود 2.5 Gbps را ارائه میدهد.
9. کوالکام اسنپدراگون +855
تراشه کوالکام اسنپدراگون 855 پلاس نسخه اورکلاک شده SoC 855 موجود در بازار است. این چیپست مانند Snapdragon 855 با لیتوگرافی 7 نانومتری تولید شده که هشته هسته پردازشگر را به همراه یک هسته سفارش Kryo 485 مشابه نسل قبلی خودش ارائه میدهد. چیپست اسنپدراگون 855 پلاس دارای سرعت کلاک 2.96 گیگاهرتز است که برای انجام کارهای مختلف و اجرای بازیهای سنگین مناسب است. همچنین کوالکام ادعا میکند که عملکرد گرافیکی این تراشه نیز تا 15 درصد بهبود یافته است. وبسایت رسمی کوالکام درباره این پردازنده میگوید: تراشه اسنپدراگون 855 پلاس با عملکرد پیشرفته، گرافیک بهبود یافته، بهبود عملکرد CPU و اتصال 5G برای بازی ساخته شده است. تراشه اسنپدراگون 855+ از حداکثر رزولوشن 200 مگاپیکسل در عکسبرداری و پردازشگر تصویر Spectra 480 پشتیبانی میکند. همچنین شما میتوانید به کمک آن ویدئوهایی آهسته باکیفیت 720p و یا ویدئوهایی باکیفیت 8K با نرخ 30 فریم بر ثانیه ضبط کنید.
آیا میدانستید انتقال برنامه های سیستمی به کارت حافظه مشکل کمبود حافظه داخلی گوشی را تا حدود زیادی برطرف میکند.
10. کایرین 990
شرکت چینی هوآوی، تولید کننده گوشی های پرچمدار چینی نیز اولین پردازنده 5G خود را به تازگی در بازار عرضه کرده است. شرکت هوآوی این تراشه را در دو نوع Kirin 990 و Kirin 990 5G روانه بازار کرده که برای اولینبار در گوشیهای سری میت 30 به کار گرفته شده است. اگرچه طراحی هر دو چیپست یکسان است اما با این حال، برخی تغییرات در ویژگیهای آنها ایجاد شده است. چیپست جدید هوآوی با همان معماری طراحی 7 نانومتری تراشه اسنپدراگون 855 معرفی شده است که به شما امکان میدهد تا بتوانید ویدئوهایی باکیفیت 4K و نرخ 60 فریم بر ثانیه ضبط کنید و دیگر مجبور نباشید بین فریم بالا و کیفیت بالا یکی را انتخاب کنید.
سؤالات متداول
بهترین تراشههای 2021 کدام هستند؟
Apple A14 Bionic، Snapdragon 888، Exynos 2100، Apple A13 Bionic و Kirin 9000 به ترتیب 5 تراشه برتر سال 2021 هستند که در بنچمارکهای گرفته شده بالاترین امتیاز را کسب کردهاند.
کدام گوشیها با بهترین تراشههای سال 2021 عرضه شدهاند؟
گوشی آیفون 12 پرو مکس، سامسونگ گلکسی S21 الترا و شیائومی Mi 11 الترا به برترین تراشههای 2021 تجهیز شدهاند که میتوانند بهسادگی بسیاری از پردازشهای سنگین را انجام دهند.
جدول زیر لیستی بهترین پردازنده موبایل 2021 در جهان است که بهترین عملکرد را ارائه میدهند.
[tp-table id=585 /]
خیلی قدیمیه الان امتیاز بنچ مارک Snapdragon 662 به تنهایی ۲۰۷k عه
g95 باید از رتبه 52 به 46 بره یعنی قبل poco x3 امتیازاشون رو ببینید.