گوشیهای میانرده سامسونگ در دو دستهبندی کلی سری A و سری M در اختیار کاربران قرار میگیرند و طبق سیاستهای این شرکت کرهای بزرگ این دو سری بازههای قیمتی مختلف را دربر میگیرند تا کاربران با بودجههای مختلف و نیازهای متفاوت بتوانند یک کهکشانی متناسب را انتخاب کرده و خریداری کنند.
در این مطلب به طور اختصاصی به سراغ گوشیهای مختلف سری A موجود در بازار میرویم و مشخصات این کهکشانیها را با هم مرور میکنیم تا اگر شما قصد خرید محصولی از سری A سامسونگ دارید بهتر بتوانید بسته به نیازهای خود گزینه بهتر را برگزینید.
گلکسی A73
بهترین گوشی که در حال حاضر میتوانید از سری A سامسونگ خریداری کنید همین گلکسی A73 که به تازگی هم وارد بازار شده و قیمت نسبتا بالایی هم دارد و با کمی هزینه بیشتر میتوانید به سراغ کهکشانی مثل S21 FE بروید.
این گوشی از بدنهای پلاستیکی استفاده میکند تا سامسونگ در سال 2022 نیز متریال استفاده شده در بهترین گوشی سری A خود را به شیشه تغییر ندهد. تغییری که در بخش طراحی نسبت به A72 ایجاد شده این است که حالا پنل جلویی این کهکشانی توانسته حدود 87 درصد از فضای روبرویی را به خود اختصاص دهد و حاشیههای باریکی داشته باشد.
گلکسی A73 از یک صفحه نمایش 6.7 اینچی از نوع سوپر امولد پلاس با رزولوشن FHD+ استفاده میکند و در نتیجه تراکم 393 پیکسل بر هر اینچ را مقابل چشمان شما قرار میدهد. این نمایشگر از نرخ نوسازی 120 هرتزی پشتیبانی میکند و روشنایی مطلوبی نیز برای مشاهده محتوا در محیطهای باز دارد.
سامسونگ در بخش سخت افزاری به سراغ تراشه 6 نانومتری اسنپدراگون 778G 5G رفته است تراشهای که قبلتر به روی گلکسی A52s مشاهده کرده بودیم. این تراشه از هشت هسته پردازنده مرکزی شامل چهار هسته Kryo 670 با فرکانس 2.4 گیگاهرتز و چهار هسته Kryo 670 با فرکانس 1.9 گیگاهرتز میزبانی کرده و همچنین پردازنده گرافیکی Adreno 642L را نیز شامل میشود.
قدرت سخت افزاری این گوشی واقعا خوب است و این کهکشانی میتواند تمام بازیهای موجود را در نهایت گرافیک اجرا کنند. گلکسی A73 در استفاده روزمره سرعت بسیار خوبی دارد و در کارهای سنگین نیز به خوبی شما را همراهی میکند و میتوانید تا دو سال به روی عملکرد مناسب آن حساب باز کنید. این تراشه را 128 یا 256 گیگابایت حافظه داخلی و 6 یا 8 گیگابایت حافظه رم تکمیل میکند.
در اقدامی عجیب سامسونگ لنز تله فوتو موجود در A72 را در این نسل حذف کرده و در عوض شاهد دوربین اصلی با سنسوری 108 مگاپیکسلی هستیم. این سنسور در پشت لنزی با گشودگی دیافراگم f/1.8 قرار گرفته و از فوکوس خودکار تشخیص فاز و لرزشگیر اپتیکال تصویر پشتیبانی میکند.
این دوربین اصلی با سه لنز فوق عریض، ماکرو و سنجش عمق میدان با سنسورهای 12، 5 و 5 مگاپیکسل همراهی میشود و دوربین سلفی نیز از سنسوری 32 مگاپیکسلی استفاده میکند. بنابراین به دلیل این مشخصات دوربین شاید بتوانیم گلکسی A73 را بهترین گوشی سامسونگ سری A از نظر دوربین به حساب بیاوریم.
این کهکشانی انرژی مورد نیاز خود را از یک باتری 5000 میلی آمپر ساعتی تغذیه میکند و از طرفی فناوری شارژ سریع 25 واتی به کمک شما خواهد آمد تا بتوانید باتری را در مدت زمان معقولی فول شارژ کنید. البته در نظر داشته باشید که آداپتور درون جعبه قرار نداد و باید آن را به صورت جداگانه تهیه کنید.
از دیگر مشخصات اصلی و کلیدی این گوشی میتوان به حسگر اثر انگشت اپتیکال زیر نمایشگر، پشتیبانی از کارت حافظه جانبی، One UI 4 بر پایه اندروید 12، گواهی IP67، گوریلاگلس 5 برای مراقبت از نمایشگر و اسپیکرهای استریو اشاره کرد.
گلکسی A72
گلکسی A72 نسل قبلی A73 بوده و طراحی شابهی با این گوشی دارد و قاب پشتی آن نیز از جنس پلاستیک ساخته شده است. البته که این کهکشانی سنگینتر و ضخیمتر از نسل جدید است و در واقع به خوش دستی گوشی جدید نیست.
گلکسی A72 از نمایشگری ۶.۷ اینچی از نوع سوپر امولد با رزولوشن FHD+ استفاده میکند که تراکم پیکسلی آن ۳۹۴ بوده و از نرخ نوسازی ۹۰ هرتزی هم پشتیبانی میکند. کیفیت این پنل واقعا خوب است و شما از مشاهدهی هر نوع محتوایی در آنها کاملا رضایت خواهید داشت و به علاوه حداکثر روشنایی هر نمایشگر در حالت خودکار به حدود ۸۲۵ نیت میرسد که بسیار خوب بوده و باعث میشود هیچ مشکلی با مشاهده محتوا در محیط باز نداشته باشید.
البته که به طور حتم نرخ نوسازی 90 هرتزی این پنل را به نسبت قیمت این محصول یک نقطه ضعف به حساب میآوریم و با پرداخت چنین بودجهای طبیعتا شما انتظار پنلی 120 هرتزی را دارید به خصوص که گوشیهای ارزانتر خود سامسونگ از جمله A52s و M52 پنلی مشابه با نرخ نوسازی 120 هرتزی دارند.
گلکسی A72 برای منبع قدرت خود به سراغ اسنپدراگون 720G رفته است، تراشهای ۸ نانومتری از کوالکام که پردازنده مرکزی هشت هستهای شامل دو هسته Kyro 465 Gold با فرکانس 2.3 گیگاهرتز و شش هسته Kyro 465 Silver با فرکانس 1.8 گیگاهرتز داشته و از پردازنده گرافیکی Adreno 618 میزبانی میکند. این تراشه با ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی و ۶ یا ۸ گیگابایت حافظه رم همراه میشود. این تراشه در استفاده روزمره عملکرد خوبی دارد و میتواند بازیهای جدید را اجرا کند اما نه در نهایت کیفیت.
در واقع میتوانیم تراشه استفاده شده برای این گوشی را نیز به نسبت بازه قیمتی یک نقطه ضعف بدانیم و گوشیهایی از سامسونگ با قیمت کمتر از تراشههای بهتری استفاده میکنند و این تراشه شاید برای انجام کارهای سنگین و به خصوص پس از گذشت یک سال چندان مناسب نباشد.
سامسونگ اطلاعات دقیقی از سنسور لنز اصلی گلکسی A72 عنوان نکرده و نمیدانیم که این سنسور ساخت کدام شرکت است اما دوربین اصلی این کهکشانی از سنسوری ۶۴ مگاپیکسلی با اندازه 1/1.71 اینچ و اندازه پیکسل 0.8 میکرون بهره میبرد. این سنسور پشت یک لنز ۲۶ میلی متری با دیافراگم f/1.8 قرار گرفته و از فوکوس خودکار تشخیص فاز هم پشتیبانی میکند.
این دوربین به صورت پیش فرض به دلیل بهرهمندی از قابلیت Quad Bayer تصاویری ۱۶ مگاپیکسلی به ثبت میرساند. برای این دوربین خوشبختانه لرزشگیر اپتیکال تصویر هم در نظر گرفته شده است. دوربین اصلی را یک لنز تله فوتو با سنسور 8 مگاپیکسلی با امکان زوم اپتیکال 3 برابری و دوربین فوق عریض و ماکرو با سنسورهای 12 و 5 مگاپیکسلی همراهی میکند و سلفی نیز سنسوری 32 مگاپیکسلی دارد.
در زمینه باتری این گوشی دقیقا شرایط یکسانی با نسل جدید دارد و این یعنی از یک باتری 5000 میلی آمپر ساعتی با پشتیبانی از شارژ سریع 25 وات استفاده میکند. خوشبختانه درون جعبه این گوشی آداپتور وجود دارد و مجبور به خرید جداگانه آن نیستید.
از دیگر مشخصات اصلی و کلیدی این گوشی میتوان به حسگر اثر انگشت اپتیکال زیر نمایشگر، پشتیبانی از کارت حافظه جانبی، در دسترس بودن One UI 4 بر پایه اندروید 12، گواهی IP67، گوریلاگلس 5 برای مراقبت از نمایشگر و اسپیکرهای استریو اشاره کرد.
گلکسی A53
سری A50 از میانردههای سامسونگ همیشه طرفداران بیشتری دارد و فروش بیشتری را نیز تجربه میکند؛ چرا که این سری در عین حال که از مشخصات جذابی برخوردار است قیمت مناسبتری نیز نسبت به سری A70 دارد و همین باعث فروش بیشتری این سری میشود.
جدیدترین گوشی از سری A50 سامسونگ همین گلکسی A53 است که میتوانیم آن را نسل چهارم از این سری بدانیم. این کهکشانی هم از جنس پلاستیک ساخته شده و طراحی شبیه به نسل قبل از خود دارد.
نمایشگر گلکسی A53 اندازهای برابر با 6.5 اینچ داشته و از نوع سوپر امولد است. این پنل رزولوشن FHD+ دارد و تراکم پیکسلی خوب 405 را در اختیار قرار میدهد. تا اینجا همه چیز مشابه نسل قبل است اما تفاوت در نرخ نوسازی مشخص میشود این کهکشانی جدید به نرخ نوسازی 120 هرتزی مجهز شده است.
کیفیت این صفحه نمایش طبق انتظار بسیار خوب است و نرخ نوسازی 120 هرتزی تجربه دلچسبی از اسکرول کردن در منوهای مختلف و گشت و گذار در شبکههای اجتماعی در اختیارتان قرار میدهد و رنگها به حالت شارپ، زنده و جذاب به نمایش در میآیند و رنگ مشکی نیز دارای عمقی بینهایت است.
برعکس نسل قبل قلب تپنده این گوشی به تراشه اگزینوس خود سامسونگ سپرده شده و دیگر خبری از تراشه کوالکام نیست. این چیپست با معماری 5 نانومتری از هشت هسته پردازنده مرکزی شامل دو هسته Cortex-A78 با فرکانس 2.4 گیگاهرتز و شش هسته Cortex-A55 با فرکانس 2.0 گیگاهرتز و پردازنده گرافیکی Mali-G68 میزبانی میکند.
این چیپست در انجام کارهای روزمره عملکرد خوب و سریعی دارد و میتواند بازیهای جدید را نیز بدون مشکل با گرافیک و فریم ریت مناسب به اجرا دربیاورد. اگر بخواهیم این تراشه را با اسنپدراگون 778 موجود به روی A52s مقایسه کنیم (چون این دو گوشی قیمت تقریبا یکسانی دارند) باید بگوییم گلکسی A53 در بخش پردازنده مرکزی حدود 15 درصد و در اجرای بازیها حدود 30 درصد از A52s ضعیفتر است. این تراشه با 128 یا 256 گیگابایت حافظه داخلی و 4، 6 یا 8 گیگابایت حافظه رم همراهی میشود تا مولتی تسکینگ و ذخیره سازی محتوا نیز بدون مشکل انجام شود.
سامسونگ برای دوربین اصلی گلکسی A53 به سراغ سنسور ۶۴ مگاپیکسلی مدل IMX682 Exmor RS ساخت شرکت سونی رفته است. این سنسور هم اندازهی ۱/۱.۷ اینچی دارد و اندازهی پیکسل آن هم ۰.۸ میکرونی است. این سنسور در پس لنزی ۲۶ میلی متری با گشودگی دیافراگم f/1.8 قرار گرفته و از فوکوس خودکار تشخیص فاز و لرزشگیر اپتیکال تصویر پشتیبانی میکند. عکسهای این گوشی هم به صورت پیش فرض ۱۶ مگاپیکسلی هستند. این مشخصات یعنی دوربین اصلی این کهکشانی دقیقا مشابه با گلکسی A52s است. این دوربین اصلی را در قاب پشتی فوق عریض 12 مگاپیکسلی و ماکرو و عمق میدان 5 مگاپیکسلی و در قاب جلویی سلفی 32 مگاپیکسلی همراهی کرده و مجموعه دوربین را تکمیل میکند.
گلکسی A53 از یک باتری 4500 میلی آمپر ساعتی با شارژ سریع 25 واتی استفاده میکند و خبری از آداپتور داخل جعبه نیست. این کهکشانی در صورت داشتن استفاده نرمال و عادی میتواند 1 روز کامل را شارژ دهی کند.
پشتیبانی از گواهی IP67، پشتیبانی از کارت حافظه جانبی، اسپیکرهای استریو، One UI 4 بر پایه اندروید 12، حسگر اثر انگشت اپتیکال زیر نمایشگر و گوریلاگلس 5 از دیگر مشخصات اصلی این محصول هستند.
گلکسی A52s
گلکسی A52s پس از خود گلکسی A52 به بازار معرفی و عرضه شد. به جرأت میتوانیم این کهکشانی را یکی از بهترین گوشیهای سامسونگ از نظر ارزش خرید به حساب بیاوریم و شما به نسبت مبلغ دریافت شده مشخصات بسیار خوبی دریافت میکنید.
طراحی این گوشی مانند A52 و A53 است و حتی وزن و ضخامت مشابهی با A52 دارد. برای A52s یک پنل سوپر امولد با رزولوشن FHD+ در نظر گرفته شده که به دلیل داشتن اندازهی ۶.۵ اینچی در هر اینچ ۴۰۷ پیکسل قرار گرفته است. نرخ نوسازی این پنل ۱۲۰ هرتزی و نسبت آن ۲۰ به ۹ است.
کیفیت این صفحه نمایش عالی است و هیچ ایرادی نمیتوان به آن وارد کرد. از نظر رنگ بندی که محتوا به صورتی بسیار جذاب و زنده به نمایش درمیآیند و از نظر نرخ نوسازی هم که کهکشانی کرهایها حرفی باقی نگذاشته است و به سراغ نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی رفته تا همه چیز به روانترین شکل ممکن مقابل چشمان شما قرار بگیرد.
گلکسیA52s از تراشه اسنپدراگون G778 قدرت میگیرد. این تراشه که معماری ۶ نانومتری داشته از هشت هسته پردازنده مرکزی شامل چهار هسته Kryo 670 با فرکانس 2.4 گیگاهرتز و چهار هسته Kryo 670 با فرکانس 1.9 گیگاهرتز میزبانی کرده و همچنین پردازنده گرافیکی Adreno 642L را نیز شامل میشود.
این تراشه در گلکسی A73 با قیمت بیشتر قرار گرفته و قدرت سخت افزاری بسیار خوبی دارد. این گوشی در استفاده روزمره سرعت بسیار خوبی دارد و در کارهای سنگین نیز به خوبی شما را همراهی میکند و میتوانید تا دو سال به روی عملکرد مناسب آن حساب باز کنید. این میانرده قادر است تا تمام بازیهای موجود را در نهایت گرافیک و فریم ریت اجرا کند.
سامسونگ برای دوربین اصلی گلکسی A52s به سراغ سنسور ۶۴ مگاپیکسلی مدل IMX682 Exmor RS ساخت شرکت سونی رفته است. این سنسور هم اندازهی ۱/۱.۷ اینچی دارد و اندازهی پیکسل آن هم ۰.۸ میکرونی است. این سنسور در پس لنزی ۲۶ میلی متری با گشودگی دیافراگم f/1.8 قرار گرفته و از فوکوس خودکار تشخیص فاز و لرزشگیر اپتیکال تصویر پشتیبانی میکند. عکسهای این گوشی هم به صورت پیش فرض ۱۶ مگاپیکسلی هستند.
این دوربین اصلی را در قاب پشتی فوق عریض 12 مگاپیکسلی و ماکرو و عمق میدان 5 مگاپیکسلی و در قاب جلویی سلفی 32 مگاپیکسلی همراهی کرده و مجموعه دوربین را تکمیل میکند.
این گوشی از یک باتری با ظرفیت 4500 میلی آمپر ساعت استفاده میکند و میتواند با استفاده معمول یک روز کامل را دوام بیاورد. این کهکشانی از شارژ سریع 25 واتی پشتیبانی کرده و آداپتور نیز درون جعبه آن دیده میشود.
پشتیبانی از گواهی IP67، پشتیبانی از کارت حافظه جانبی، اسپیکرهای استریو، در دسترس بودن One UI 4 بر پایه اندروید 12، حسگر اثر انگشت اپتیکال زیر نمایشگر و گوریلاگلس 5 از دیگر مشخصات اصلی این محصول هستند.
گلکسی A52 و A52 5G
گلکسی A52 و A52 5G در واقع یک گوشی با در دو نسخه هستند که با هم تفاوتهایی در بخش نمایشگر و همچنین سخت افزار دارند. در نسل جدید گلکسی A53 به طور کلی 5G است و نسخه 4G از این محصول با قیمت کمتر روانه بازار نشده است مگر در ادامه سامسونگ تصمیم به انجام چنین کاری بگیرد.
برای هر دو گوشی پنل سوپر امولد با رزولوشن FHD+ در نظر گرفته شده که به دلیل داشتن اندازهی ۶.۵ اینچی در هر اینچ ۴۰۷ پیکسل قرار گرفته است. نرخ نوسازی پنل گلکسی A52 برابر با ۹۰ هرتز و نرخ نوسازی پنل A52 5G برابر با 120 هرتز است.
کیفیت هر دو صفحه نمایش بسیار مطلوب است و شما میتوانید محتوا را به شکل شارپ با کنتراست بالا دریافت کنید و رنگ مشکی هم عمقی بینهایت در این پنل دارد. رنگها حالت زنده و Vivid دارند و شما در کل از نگاه کردن به این دو نمایشگر دوست داشتنی لذت خواهید برد. البته که از نظر سرعت پنل و کار کردن با دو گوشی A52 5G به شما حس بهتر و سریعتری را منتقل میکند.
گلکسی A52 از تراشهی اسنپدراگون 720G بهره میبرد. این تراشه که معماری ۸ نانومتری دارد پردازنده مرکزی هشت هستهای شامل دو هسته Kryo 465 Gold با فرکانس 2.3 گیگاهرتز و شش هسته Kryo 465 Silver با فرکانس 1.8گیگاهرتز و پردازنده گرافیکی Adreno 618 را در بر میگیرد.
قدرت سخت افزاری این کهکشانی برای امور روزمره کاملا کافی است و حتی میتواند بازیها را در حالت متوسط گرافیکی اجرا کند. درست است که این تراشه همان تراشه به کار رفته در A72 است اما به دلیل قیمت کمتر این گوشی نمیتوان به این چیپست ایرادی را وارد کرد و در این بازه قیمتی عملکرد آن رضایت بخش به حساب میآید.
از طرف دیگر گلکسی A52 5G تراشهی اسنپدراگون 750G 5G دارد. این تراشه هم معماری ۸ نانومتری داشته و از هشت هسته پردازنده مرکزی شامل دو هسته kryo 570 با فرکانس 2.2 گیگاهرتز و شش هسته kryo 570 با فرکانس 1.8 گیگاهرتز و پردازنده گرافیکی Adreno 619 میزبانی میکند.
این تراشه حدود ۱۵ درصد بهتر از تراشهی A52 عمل میکند، اما برتری دیگر آن پشتیبانی از فایوجی است که باعث میشود شما چند سال دیگر بتوانید از اینترنت پر سرعتتری استفاده کنید.
سامسونگ برای دوربین اصلی گلکسی A52 و A52 5G به سراغ سنسور ۶۴ مگاپیکسلی مدل IMX682 Exmor RS ساخت شرکت سونی رفته است. این سنسور در A52s و گلکسی A53 نیز استفاده شده است. این دوربین با لنز فوق عریض 12 مگاپیکسلی و لنز ماکرو و عمق میدان 5 مگاپیکسلی همراهی میشود. سلفی نیز مانند بسیاری از گوشیهای سامسونگ 32 مگاپیکسلی است.
باتری این دو گوشی نیز 4500 میلی آمپر ساعتی است و از نظر شارژ دهی نیز نزدیک به A52s عمل میکنند. آداپتور درون جعبه این دو گوشی نیز وجود دارد. پشتیبانی از گواهی IP67، پشتیبانی از کارت حافظه جانبی، اسپیکرهای استریو، در دسترس بودن One UI 4 بر پایه اندروید 12، حسگر اثر انگشت اپتیکال زیر نمایشگر و گوریلاگلس 5 از دیگر مشخصات اصلی این دو محصول هستند.
گلکسی A33
گلکسی A33 5G خود را بیشتر از هر زمان دیگری به کهکشانیهای بالارده نزدیک کرده است. قاب پشتی این گوشی طراحی مشابهی با A53 و A73 دارد و در این نسل شاهد گواهی IP67 برای این سری هستیم که نکته جذابی است.
این کهکشانی نمایشگری 6.4 اینچی از نوع سوپر امولد با رزولوشن مرسوم FHD+ دارد. این پنل که حدود 84 درصد از نمای روبرویی را به خود اختصاص داده، تراکم پیکسلی 411 دارد و از نرخ نوسازی 90 هرتزی نیز پشتیبانی میکند.
کیفیت این صفحه نمایش بسیار خوب است و حالا A33 در بخش نمایشگر شرایطی مشابه با A52 ارائه میکند و این نشان میدهد که چگونه شرکت کرهای در حال انتقال مشخصات جدید و جذاب خود به گوشیهای جدیدتر است. کیفیت این نمایشگر عالی است و طبق انتظار پنل سوپر امولد بسیار جذاب محتوا را برای شما به نمایش در میآورد.
برخلاف نسل قبل یعنی A32 که تراشه مدیاتک داشت، قلب تپنده این گوشی به تراشه اگزینوس خود سامسونگ سپرده شده است. این چیپست با معماری 5 نانومتری از هشت هسته پردازنده مرکزی شامل دو هسته Cortex-A78 با فرکانس 2.4 گیگاهرتز و شش هسته Cortex-A55 با فرکانس 2.0 گیگاهرتز و پردازنده گرافیکی Mali-G68 میزبانی میکند.
این چیپست در انجام کارهای روزمره عملکرد خوب و سریعی دارد و میتواند بازیهای جدید را نیز بدون مشکل با گرافیک و فریم ریت مناسب به اجرا دربیاورد. جالب است که سامسونگ از تراشه مشابهی با A53 استفاده کرده و همین ارزش خرید A33 را بالاتر میبرد و حالا این کهکشانی از نسل پنجم اینترنت همراه یا همان 5G نیز پشتیبانی میکند.
دوربین اصلی گلکسی A33 5G سنسوری 48 مگاپیکسلی دارد و سازنده این سنسور هم توسط سازنده کرهای مشخص نشده است. این سنسور 1/2.0 اینچی که اندازه پیکسل 0.8 میکرونی دارد در پشت لنزی 26 میلی متری با دیافراگم f/1.8 قرار گرفته و این دوربین از فوکوس خودکار تشخیص فاز و لرزشگیر اپتیکال (OIS) برخوردار است.
لنز بعدی فوق عریض با سنسور 8 مگاپیکسلی است و ماکرو و عمق مدان 5 و 2 مگاپیکسلی مجموعه را تکمیل میکنند. دوربین سلفی این کهکشانی هم که درون یک ناچ قطرهای قرار گرفته از سنسور 13 مگاپیکسلی استفاده میکند.
این کهکشانی انرژی مورد نیاز خود را از یک باتری 5000 میلی آمپر ساعتی تغذیه میکند و از طرفی فناوری شارژ سریع 25 واتی به کمک شما خواهد آمد تا بتوانید باتری را در مدت زمان معقولی فول شارژ کنید. البته در نظر داشته باشید که آداپتور درون جعبه قرار نداد و باید آن را به صورت جداگانه تهیه کنید.
استفاده از گوریلاگلس 5، پشتیبانی از کارت حافظه جانبی، حسگر اثر انگشت اپتیکال زیر نمایشگر و One UI 4. بر مبنای اندروید 12 از دیگر مشخصات کهکشانی خوش قیمت سامسونگ هستند.
گلکسی A32 و A32 5G
در رابط با گلکسی A32 و A32 5G با دو نسخه از یک گوشی مواجه نیستیم و این محصول عملا دو گوشی کاملا متفاوت هستند که مشخصاتی بسیار متفاوتی را در بخشهای مختلف ارائه میکنند. در کل A32 گوشی بسیار بهتری است و A32 5G تنها تراشه قویتری را ارائه میدهد و در عوض در دیگر بخشها حرف زیادی برای گفتن ندارد.
گلکسی A32 نمایشگری مشابه با A33 دارد و شاهد صفحه نمایشی 6.4 اینچی از نوع سوپر امولد با رزولوشن مرسوم FHD+ دارد. این پنل که حدود 85 درصد از نمای روبرویی را به خود اختصاص داده، تراکم پیکسلی 411 دارد و از نرخ نوسازی 90 هرتزی نیز پشتیبانی میکند. کیفیت این نمایشگر به نسبت قیمت بسیار عالی است و هیچ ایرادی نمیتوان به آن وارد کرد و قطعا این صفحه نمایش جزو نقاط قوت A32 است.
در طرف دیگر A32 5G پنلی 6.5 اینچی از نوع TFT LCD با رزولوشن HD+ و نرخ نوسازی 60 هرتزی دارد، دقیقا پنلی که به روی گوشیهای ارزان قیمت و اقتصادی شاهد هستیم. پنل این گوشی به نسبت قیمت و در مقایسه با A32 واقعا خوب نیست و نه شاپی مناسبی دارد و نه نرخ نوسازی جذابی.
نقطه قوت گلکسی A32 5G در بخش سخت افزاری است، جایی که شاهد تراشهای 7 نانومتری به نام Dimensity 720 هستیم. این تراشه هشت هسته پردازنده مرکزی شامل دو هسته Cortex-A76 با فرکانس 2.0 گیگاهرتز و شش هسته Cortex-A55 با فرکانس 2.0 گیگاهرتز و پردازنده گرافیکی Mali-G57 MC3 را دربر میگیرد.
در طرف مقابل گلکسی A32 تراشهای ۱۲ نانومتری از مدیاتک به نام هلیو G80 دارد. این چیپست هشت هسته پردازنده مرکزی شامل دو هسته Cortex-a75 با فرکانس 2.0 گیگاهرتز و شش هسته Cortex-A55 با فرکانس 1.8 گیگاهرتز داشته و از پردازنده گرافیکی Mali-G52 بهره میبرد.
هر دو گوشی به خوبی و با سرعت مناسب میتوانند از پس امور روزمره بربیایند و شما با هیچ مشکلی در هنگام کار کردن با گوشی مواجه نخواهید شد. از طرف دیگر در اجرای بازیهای سنگین گلکسی A32 تنها میتواند شما را در گرافیک پایین یا متوسط همراهی کند ولی A32 5G میتوانید بازیهای سنگین را در حالت گرافیکی بالا اجرا کند. تراشه A32 5G در زمینه اجرای بازیها 50 درصد بهتر از A32 است و از نظر پردازشهای CPU حدود 40 درصد وضعیت بهتری دارد.
دوربین اصلی گلکسی A32 سنسوری ۶۴ مگاپیکسلی مدل Samsung GW3 با اندازه 1/1.97 اینچ و اندازه پیکسل 0.7 میکرونی داشته و در پشت لنزی ۲۶ میلی متری با گشودگی دیافراگم f/1.8 قرار گرفته است. این دوربین از فوکوس خودکار تشخیص فاز و همچنین Quad Bayer پشتیبانی میکند.
در طرف مقابل سامسونگ برای A32 5G دوربین اصلی با سنسور ۴۸ مگاپیکسلی مدل Samsung S5KGM2 در نظر گرفته که این سنسور اندازه 1/2 اینچی و اندازه پیکسل 0.8 میکرونی داشته و در پس لنزی با دیافراگم f/1.8 قرار گرفته است. این دوربین از قابلیت Quad Bayer پشتیبانی کرده و به همین دلیل عکسهای ۱۲ مگاپیکسلی به ثبت میرساند.
دوربین فوق عریض و ماکرو هر دو گوشی به ترتیب سنسورهای 8 و 5 مگاپیکسلی دارد ولی در زمینه سنسور تشخیص عمق میدان A32 رزولوشن 5 مگاپیکسل و A32 5G رزولوشن 2 مگاپیکسل دارد. همچنین سلفی A32 برابر با 20 مگاپیکسل و سلفی A32 5G برابر با 13 مگاپیکسل است.
سامسونگ برای هر دو گوشی ظرفیت باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعتی در نظر گرفته است و به نظر میرسد که A32 5G به دلیل رزولوشن کمتر نمایشگر باید شارژ دهی بهتری داشته باشد. در عمل اما به این شکل نیست و هر دو گوشی مشابه عمل میکنند. این کهکشانیها میتوانند با استفاده معمولی و نرمال بین ۱ تا ۱.۵ روز شارژ دهی کنند که عملکرد خوب و رضایت بخشی به حساب میآید. برای هر دو نیز شارژ سریع ۱۵ واتی در نظر گرفته شده است.
گلکسی A23
گلکسی A23 یکی از کهکشانیهای خوش قیمت سری A است که به تازگی وارد بازار شده است. این گوشی در بخش نمایشگر از یک پنل PLS LCD با اندازه 6.6 اینچی و رزولوشن FHD+ استفاده کرده و تراکم 399 پیکسل بر هر اینچ را مقابل چشمان شما قرار میدهد. این صفحه نمایش خوشبختانه از نرخ نوسازی 90 هرتزی نیز پشتیبانی میکند.
کیفیت این پنل به نسبت قیمت محصول رضایت بخش است و محتوا به صورت شارپ به نمایش گذاشته میشود و شما میتواند به خوبی در صفحه نمایش این گوشی محتوا را مشاهده و مطالعه کنید. در کنار این موارد نرخ نوسازی 90 هرتزی این صفحه نمایش عملکرد خوبی دارد و باعث میشود همه چیز هنگام مشاهده سریعتر اتفاق بیفتد.
گلکسی A23 از تراشه 11 نانومتری اسنپدراگون 680 استفاده میکند. این تراشه هشت هسته پردازنده مرکزی شامل چهار هسته Kryo 260 Gold با فرکانس 2.0 گیگاهرتز و چهار هسته Kryo 260 Silver با فرکانس 1.8 گیگاهرتز و پردازنده گرافیکی Adreno 610 را شامل میشود.
قدرت سخت افزاری گلکسی A23 با توجه به بازه قیمتی خوب و رضایت بخش است و این گوشی میتواند به خوبی از پس کارهای روزمره بربیاید و همچنین میتوانید برای اجرا کردن بازیهای سنگین در حالت گرافیکی متوسط به روی این تراشه و گوشی حساب باز کنید.
سامسونگ برای دوربین اصلی گلکسی A23 به سراغ سنسوری 50 مگاپیکسلی مدل Samsung S5KJN1 با اندازه سنسور 1/2.76 اینچی و اندازه پیکسل 0.64 میکرونی رفته است. این سنسور در پشت لنزی با دیافراگم f/1.8 قرار گرفته و این دوربین از قابلیت لرزشگیر اپتیکال تصویر (OIS) و فوکوس خودکار تشخیص فاز نیز پشتیبانی میکند. به دلیل ترکیب پیکسلها عکسهای این کهکشانی به صورت پیش فرض 12.5 مگاپیکسلی به ثبت میرسند.
این دوربین اصلی را فوق عریض 5 مگاپیکسلی و ماکرو و عمق میدان 2 مگاپیکسلی همراهی میکند و سلفی نیز دارای سنسور 8 مگاپیکسلی است. در بخش باتری نیز این گوشی مانند براردران بزرگتر خود ظرفیتی 5000 میلی آمپر ساعتی دارد و از شارژ سریع 25 واتی پشتیبانی میکند، ولی خبری از آداپتور داخل جعبه نیست.
گلکسی A22 و A22 5G
در زمینه صفحه نمایش A22 پنلی ۶.۴ اینچی از نوع سوپر امولد با رزولوشن HD+ و تراکم ۲۷۴ پیکسل بر هر اینچ دارد و از نرخ نوسازی ۹۰ هرتزی استفاده میکند. همان طور که مشاهده میکنید نرخ نوسازی ۹۰ هرتزی و پنل سوپر امولد بخش جذاب این نمایشگر هستند و رزولوشن HD+ قطعا نقطه ضعف آن؛ چرا که پنل امولد با رزولوشن HD چندان میانهی خوبی ندارد و به دلیل معماری خاص پیکسلها شما میتوانید در این رزولوشن پیکسلها را با چشم غیر مسلح هم مشاهده کنید.
گلکسی A22 5G در بخش نمایشگر از یک پنل TFT LCD با اندازه 6.6 اینچی و رزولوشن FHD+ استفاده میکند و تراکم 399 پیکسل بر هر اینچ را مقابل چشمان شما قرار میدهد. این صفحه نمایش خوشبختانه از نرخ نوسازی 90 هرتزی نیز پشتیبانی میکند.
کیفیت این نمایشگر به نسبت قیمت محصول رضایت بخش است و محتوا به صورت شارپ به نمایش گذاشته میشود و شما میتواند به خوبی در صفحه نمایش این گوشی محتوا را مشاهده و مطالعه کنید. در کنار این موارد نرخ نوسازی 90 هرتزی این صفحه نمایش عملکرد خوبی دارد و باعث میشود همه چیز هنگام مشاهده سریعتر اتفاق بیفتد.
گلکسی A22 تراشهای ۱۲ نانومتری از مدیاتک به نام هلیو G80 دارد. این چیپست هشت هسته پردازنده مرکزی شامل دو هسته Cortex-A75 با فرکانس 2.0 گیگاهرتز و شش هسته Cortex-A55 با فرکانس 1.8 گیگاهرتز داشته و از پردازنده گرافیکی Mali-G52 بهره میبرد.
این تراشه همان تراشهای است که به روی گلکسی A32 نیز استفاده شده و عملکرد مناسبی برای انجام کارهای روزمره دارد ولی در انجام کارهای سنگین نباید انتظار 100 درصدی از این تراشه داشته باشید.
در طرف دیگر گلکسی A22 5G از تراشه 7 نانومتری Dimensity 700 استفاده میکند. این تراشه هشت هسته پردازنده مرکزی شامل دو هسته Cortex-A76 با فرکانس 2.2 گیگاهرتز و شش هسته Cortex-A55 با فرکانس 2.0 گیگاهرتز را و پردازنده گرافیکی Mali-G57 MC2 را در بر میگیرد. این چیپست حدود 35 درصد از نظر پردازشهای پردازنده مرکزی و حدود 50 درصد در اجرای بازیها بهتر از رقیب خود عمل میکند.
دوربین اصلی گلکسی A22 5G و گلکسی A22 سنسوری 48 مگاپیکسلی مدل Samsung S5KGM2 با اندازه 1/2 اینچی و اندازه پیکسل 0.8 میکرونی دارد و در پشت لنزی با گشودگی دیافراگم f/1.8 قرار گرفته است. این دوربین از فوکوس خودکار تشخیص فاز پشتیبانی میکند. عکسهای این گوشیها به صورت پیش فرض 12 مگاپیکسلی به ثبت میرسند. در بین این دو گوشی A22 از لرزشگیر اپتیکال تصویر نیز بهره میبرد.
در A22 5G سنسور اصلی یا یک دوربین 5 مگاپیکسلی فوق عریض و یک دوربین 2 مگاپیکسلی عمق میدان همراهی میکند و مجموعه دوربینهای A22 5G را سنسور فوق عریض 8 مگاپیکسلی و ماکرو و عمق میدان 2 مگاپیکسلی تکمیل میکند. همچنین دوربین سلفی A22 هم شرایط بهتری دارد و 13 مگاپیکسلی است و رقیب سنسوری 8 مگاپیکسلی دارد.
هر دو برادر از باتریهایی با ظرفیت 5000 میلی آمپر ساعت استفاده میکنند. به لطف این باتریها عملکرد شارژ دهی هر دو گوشی رضایت بخش و خوب است و شما میتوانید حدود 1.5 روز به روی دوام این گوشیها حساب باز کنید. فناوری شارژ سریع نیز برای هر دو در نظر گرفته شده است.
گلکسی A13 و A13 5G
گلکسی A12 در بخش گوشیهای اقتصادی توانست موفق عمل کند و حالا A13 4G با مشخصات بهتر و قیمت تقریبا یکسان فرا رسیده تا موفقیت نسل قبل را تکرار کند. این کهکشانی جدید از نمایشگر 6.6 اینچی با رزولوشن FHD+ استفاده میکند. این پنل از نوع PLS LCD است و در نهایت تراکم پیکسلی 400 را مقابل دیدگان شما قرار میدهد. نرخ نوسازی صفحه نمایش این کهکشانی نیز 60 هرتز معمول است و سامسونگ ترجیح داده نرخ نوسازی 90 و 120 هرتزی را برای محصولات گران قیمتتر نگه دارد.
استفاده از صفحه نمایش FHD یک پیشرفت خوب به نسبت نسل قبل به حساب میآید و حالا پنل کهکشانی جدید میتواند محتوا را با شفافیت و شارپی بسیار بهتر به نمایش دربیاورد و کنتراست و رنگها نیز وضعیت بهتر و جذابتری دارند.
سامسونگ منبع قدرت گلکسی A13 4G را تراشهی اگزینوس 850 خود قرار داده است. این تراشه معماری ۸ نانومتری داشته و از هشت هسته پردازنده مرکزی هشت هسته Cortex-A55 با فرکانس 2.0 گیگاهرتز و پردازنده گرافیکی Mali-G52 میزبانی میکند.
از عمر این تراشه سامسونگ بیشتر از دو سال میگذرد و دو سال قبل به روی گوشی گلکسی A21s شاهد این تراشه بودیم. قدرت سخت افزاری این گوشی اقتصادی برای استفادههای روزمره و عادی مانند وبگردی، گشت و گذار در شبکههای اجتماعی، تماشای فیلم و سریال و حتی اجرای بازیهای سبک مناسب است اما با این گوشی نمیتوانید به سراغ کارهای سنگین و بازیهای گرافیکی بروید.
گلکسی A13 از دوربین اصلی با سنسوری 50 مگاپیکسلی استفاده میکند ولی سازنده این سنسور و دیگر مشخصات آن به صورت دقیق مشخص نیست و سامسونگ اطلاعات دقیقی را در دسترس قرار نداده است. این سنسور 50 مگاپیکسلی در پشت لنزی با دیافراگم f/1.8 قرار گرفته و از فوکوس خودکار تشخیص فاز نیز پشتیبانی میکند و تصاویر نیز به صورت پیش فرض 12.5 مگاپیکسلی به ثبت میرسند.
فوق عریض 5 مگاپیکسلی، ماکرو و عمق میدان 2 مگاپیکسلی و سلفی 8 مگاپیکسلی دیگر دوربینهای این کهکشانی هستند. باتری گلکسی A13 ظرفیتی 5000 میلی آمپر ساعتی دارد و 1 تا 1.5 روز دوام میآورد و فناوری شارژ سریع 15 واتی دیگر مشخصه بخش باتری است. این گوشی نیز آداپتوری درون جعبه ندارد.
گلکسی A13 5G نمایشگر HD با فناوری ساخت یکسان دارد و از نرخ نوسازی 90 هرتزی پشتیبانی میکند. این گوشی تراشه دیمنستی 700 دارد و به مراتب قویتر از نسخه 4G است. در این گوشی اما خبری از دوربین فوق عریض نیست و سلفی هم 5 مگاپیکسلی است.
در کل میتوانیم گلکسی A13 4G را یکی از بهترین گوشی سامسونگ سری A با قیمت مناسب در نظر بگیریم که با بودجه کم میشود آن را خریداری کرد.
گلکسی A12 و A12 ناچو
گلکسی A12 و A12 ناچو از یک نمایشگر ۶.۵ اینچی از نوع PLS LCD با رزولوشن ۱۶۰۰×۷۲۰ و از تراکم پیکسلی ۲۷۰ استفاده میکند. نرخ نوسازی این صفحه نمایش هم ۶۰ هرتز است. کیفیت این صفحه نمایش صرفا قابل قبول است و نباید انتظار خیلی بالایی داشته باشید. محتوا با کیفیت قابل قبولی در این نمایشگر به نمایش درمیآید ولی خبری از زنده و شارپ بودن محتوا و تصاویر نیست و طبیعتا پنل HD نمیتواند کیفیتی مانند پنل FHD را ارائه کند.
سامسونگ منبع قدرت گلکسی A12 Nacho را مانند A13 4G تراشهی اگزینوس 850 خود قرار داده است. در طرف دیگر گلکسی A12 از تراشه هلیو P35 بهره میبرد که مقداری ضعیفتر از نسخه ناچو است.
قدرت سخت افزاری این دو گوشی اقتصادی برای استفادههای روزمره و عادی مانند وبگردی، گشت و گذار در شبکههای اجتماعی، تماشای فیلم و سریال و حتی اجرای بازیهای سبک مناسب است اما با این گوشی نمیتوانید به سراغ کارهای سنگین و بازیهای گرافیکی بروید.
دوربین اصلی گلکسی A12 ناچو و A12 سنسوری ۴۸ مگاپیکسلی از نوع Samsung S5KGM2 با اندازهی پیکسل 0.8 میکرونی و اندازه 1/2.0 اینچی داشته و در پس یک لنز با گشودگی دیافراگم f/2.0 قرار گرفته است. این دوربین به دلیل برخورداری از قابلیت Quad Bayer عکسهای پیش فرض ۱۲ مگاپیکسلی به ثبت میرساند و از فوکوس خودکار تشخیص فاز نیز پشتیبانی میکند. دوربین فوق عریض با سنسور 5 مگاپیکسلی و ماکرو و عمق میدان 2 مگاپیکسلی و سلفی 8 مگاپیکسلی دیگر دوربینهای این دو گوشی هستند.
هر دو باتری 5000 میلی آمپر ساعت با پشتیبانی از فناوری شارژ سریع دارند و بین 1 تا 1.5 روز نیز با یک بار شارژ دوام میآورند.
گلکسی A03s
گلکسی A03s یکی از ارزنترین گوشیهای سامسونگ است. این محصول پنلی PLS LCD با رزولوشن HD با اندازه 6.5 اینچی دارد که خبر از کیفیت معمولی نمایشگر میدهد. تراشه این کهکشانی هلیو P35 است که به روی گلکسی A12 هم آن را مشاهده کرده بودیم.
این محصول دوربین اصلی 13 مگاپیکسلی و دوربین ماکرو و عمق میدان 2 مگاپیکسلی دارد. دوربین سلفی این کهکشانی هم 5 مگاپیکسلی است. ظرفیت باتری این گوشی 5000 میلی آمپر ساعت و فناوری شارژ آن 15 واتی است. ناگفته نماند که درون جعبه این گوشی آداپتور وجود دارد.
گلکسی A03
گلکسی A03 نمایشگری مشابه با A03s دارد و از تراشه Unisoc SC9863A برای انجام کارهای مختلف قدرت میگیرد. دوربین اصلی این گوشی 48 مگاپیکسلی و دوربین دوم 2 مگاپیکسلی عمق میدان است و در نهایت سلفی سنسوری 5 مگاپیکسلی دارد.
ظرفیت باتری این گوشی هم مجدد 5000 میلی آمپر ساعت است ولی دیگر خبری از شارژ سریع نیست.
قیمت بهترین گوشی سامسونگ سری A چقدر است؟
قیمت بهترین گوشی سامسونگ سری A سامسونگ که در حال حاضر گلکسی A73 است مقداری پایینتر از S21 FE قرار میگیرد و این کهکشانی نسبتا قیمت بالایی دارد. به طور کلی اما اگر میخواهید از قیمت گوشی سامسونگ سری A با خبر شوید نگاهی به سایت تکنولایف داشته باشید.
پرفروش ترین گوشی سامسونگ سری A کدام است؟
قبل از معرفی کردن پرفروش ترین گوشی سامسونگ سری A بد نیست به این موضوع اشاره کنیم که حدود 60 درصد از فروش گوشیهای هوشمند سامسونگ مربوط به سری A است و این نکته نشان میدهد که دلیل توجه ویژه سامسونگ به این سری چیست.
پرفروش ترین گوشی سامسونگ سری A در سال گذشته گلکسی A12 بود که توانست فروش خوبی را تجربه کند.
سوالات متداول
بهترین گوشی سامسونگ سری A از نظر دوربین کدام است؟ به دلیل دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی شاید بتوانیم گلکسی A73 را بهترین گوشی سامسونگ سری A از نظر دوربین به حساب بیاوریم. البته در نظر داشته باشید که تنها گوشی سری A که دوربین تله فوتو دارد گلکسی A72 است.
بهترین گوشی سامسونگ سری A با قیمت مناسب کدام است؟ در حال حاضر شما میتوانید گوشیهای گلکسی A13 4G، A12 و A03s را با قیمت کمتر خریداری کنید.
قیمت گوشی سامسونگ سری A چقدر است؟ این سری بازه قیمتی بسیار وسیع و متنوعی را دربر میگیرد و شما میتوانید از بازه قیمتی قاتل پرچمدار تا اقتصادی را از این سری خریداری کنید.