قبلا وقتی صحبت از تلفنهای هوشمند میشد، رقابت بین سامسونگ و اپل بود. اما امروزه بازار کمی تغییر کرده است و برندهایی مانند شیائومی نیز پا به عرصه رقابت گذاشتهاند. سامسونگ از مدتها قبل، تلفنهای هوشمند بسیاری را در بازه قیمتهای مختلف ارائه کرده است. در مقابل آن شیائومی نیز مدلهای با کیفیت و کارایی خوبی عرضه کرده که همین باعث شده شیائومی به رقیب واقعی سامسونگ تبدیل شود. شیائومی به غیر از تلفنهای هوشمند پا به عرصه تولید سایر محصولات الکترونیکی نیز گذاشته است. حال اگر قصد خرید گوشی تلفن هوشمند را داشته باشید حتما بین دو راهی انتخاب سامسونگ یا شیائومی قرار گرفتهاید. این سوال ذهن شما را درگیر میکند که سامسونگ یا شیائومی کدام میتواند کارایی بهتری داشته باشد؟ کدام برند بهتر است؟ همیشه انتخاب گوشی از میان انواع مدلها با قابلیتها و عملکردهای متفاوت و همچنین قیمتهای متنوع مشکل بوده است.
ما در این مقاله قصد داریم به شما اطلاعات کامل و جامعی در مورد این دو برند گوشی بدهیم تا در زمان خرید بتوانید به راحتی تصمیم بگیرید؛ پس با مقایسه کلی گوشی شیائومی با سامسونگ، تا انتهای مقاله همراه باشید.
گوشی شیائومی بهتر است یا سامسونگ؟
سامسونگ بزرگترین برند الکترونیکی مصرفی در جهان است. این شرکت محصولات بسیار متنوعی از جمله تلفنهای هوشمند، گجتهای پوشیدنی، لپتاپ، تلویزیون، لوازم خانگی و دستگاههای خانه هوشمند را به فروش میرساند. نام تجاری دیگری که در گسترش سبد محصولات خود از سامسونگ پیروی کرد، شیائومی است.
بیشتر بخوانید: حل مشکل Security Keeps Stopping در شیائومی (چرا برنامه ها در شیائومی ناگهان بسته میشوند)
پس از ورود برند چینی شیائومی به بازار گوشیهای هوشمند، شروع به رقابت با سامسونگ در بازارهای مختلف مانند هند، آسیای جنوب شرقی و اروپا کرد. سامسونگ و شیائومی از نظر خط تولید و استراتژی کاملاً شبیه هم هستند. در ادامه میخواهیم عملکرد دو شرکت سامسونگ یا شیائومی را در برابر یکدیگر بررسی کنیم.
مباررزه سامسونگ و شیائومی در حوزۀ گوشیهای هوشمند در سال 2020
در حالی که سامسونگ سالهاست بازار جهانی تلفنهای هوشمند را در دست دارد، چند سالی میشود که در بازار مهمی مانند هند با رقیب سر سخت خود یعنی شیائومی روبهرو شده است. تلفنهای هوشمند شیائومی در مقایسه با تلفنهای هوشمند گلکسی، مشخصات فنی بالاتر با قیمت کمتری دارند. این دقیقا همان استراتژی است که سامسونگ هنگام رقابت با اپل دنبال میکرد.
خوشبختانه، سامسونگ با کمک محصولات میان رده بهتر (در مقایسه با گوشیهای نسل قبلی گلکسی) مانند Galaxy M31 ، Galaxy M51 و Galaxy A51 توانست سهم بازار خود را از شیائومی در هند پس بگیرد. با این حال، هنوز جنگ تمام نشده است. در سه ماهه سوم سال 2020، سهم بازار جهانی سامسونگ برای تلفنهای هوشمند 22٪ بود. شیائومی به سرعت بخشی از بازاری که توسط هواوی تسخیر نشده بود را از آن خود کرد تا به سومین برند بزرگ تلفنهای هوشمند جهان (با سهم بازار 12.1٪) تبدیل شود.
طراحی، کیفیت ساخت، کیفیت صفحه یا دوربین، گوشیهای هوشمند گران قیمت گوشی سامسونگ بیشتر از گوشیهای سطح بالای شیائومی است. اما بخش عمدۀ فروش گوشیهای هوشمند سامسونگ، مدلهای میان رده آن است که در سراسر جهان به فروش میرساند و باید در این بخش عملکرد بهتری داشته باشد تا بتواند با شیائومی رقابت کند. به عبارت دیگر، سامسونگ برای رقابت بهتر با شیائومی باید گوشیهای میان رده خود را با مشخصات و عملکرد بهتری ارائه دهد.
مطالب مرتبط: کدام برند گوشی بهتر است؟ سامسونگ، شیائومی یا آیفون
نشانههایی که از شرکت سامسونگ دیدهایم نشان میدهد که این شرکت میخواهد عملکرد گوشیهای میان رده خود را بهتر کند: Galaxy M51 کیفیت صفحه نمایش و عمر باتری خوبی دارد و با تمام این امکانات با قیمتی عالی ارائه شده است. حتی برای رقابت بهتر سامسونگ با شیائومی، سامسونگ باید پردازندههای سریعتر و صفحه نمایشهایی با نرخ تازه سازی بالاتر را معرفی کند.
عملکرد نرم افزاری سامسونگ بهتر است و با One UI تجربۀ کاربری بهتری نسبت به MIUI دارد. علاوه بر این، سامسونگ امسال از نظر به روزرسانی نرم افزار بسیار خوب عمل کرده است. این شرکت به روزرسانی مبتنی بر اندروید 11، One UI 3.0 را برای برخی از تلفنهای هوشمند خود منتشر کرده است و قصد دارد تا چند ماه آینده، آن را برای تلفنهای ارزان قیمت میان رده نیز ارائه دهد. سامسونگ همچنین قول داده است که سه به روزرسانی کلی اندروید را برای تلفنهای هوشمند و تبلتهای پیشرفته خود ارائه دهد.
شیائومی چندین سال تلفنهای خود را به نسخههای جدیدتر MIUI به روز میکند، اما در مورد به روزرسانیهای نسخه اندروید نتوانسته خوب عمل کند.
در بخش گجتهای پوشیدنی، سهم بازار شیائومی 13.6 درصد است و در رتبۀ دوم قرار دارد. در حالی که سامسونگ با سهم بازار 9 درصدی توانسته در جایگاه چهارم و بعد از شیائومی قرار گیرد. ساعتهای هوشمند و گوشیهای بیسیم سامسونگ کیفیت بالاتری را در مقایسه با گوشیهای شیائومی ارائه میدهند.
Galaxy Buds + ، Galaxy Buds Live و Galaxy Watch 3 از بهترین مدلهای گجتهای پوشیدنی هستند. اما شیائومی گجتهای ارزان قیمتتری را منتشر میکند که این امر به شرکت شیائومی کمک میکند که محصولات بیشتری را نسبت به سامسونگ به فروش برساند. سامسونگ باید تدابیر لازم را برای جلوگیری از پیشرفت شیائومی در بازارهای جهانی به ویژه در آسیای جنوبی و اروپا در این حوزه بیاندیشد.
مبارزه سامسونگ و شیائومی در حوزۀ گوشیهای هوشمند در سال 2021
کم شدن سهم هواوی در بازارهای جهانی به دلیل تحریمها و نبود سرویسهای گوگل به روی این گوشیها باعث شد تا شیائومی بتواند بازارهایی که متعلق به این سازنده بزرگ بودند را به خود اختصاص دهد و از این طریق پیشرفت چشمگیری در زمینه فروش گوشی در سال ۲۰۲۱ داشته باشد. شیائومی بیشتر سهم هواوی در بازارهایی مانند چین، اروپا، خاورمیانه و آفریقا را در اختیار گرفته است.
از طرفی شرکت سامسونگ کم و بیش از ابتدای فراگیری بیماری کرونا با مشکل تأمین قطعات مورد نیاز گوشیهای خود مواجه بود و این قضیه در سال ۲۰۲۱ بیشتر شدت گرفت و همین باعث شد این کمپانی کرهای در برخی بازارها مانند اروپا نتواند به خوبی به تقاضای موجود برای گوشیهای میانرده خود مانند کهکشانیهای سری A پاسخ دهد و از طرفی شیائومی با تولید مدلهای مختلف تلاش کرد تا گوی سبقت را از رقیب بزرگ کرهای برباید.

به همین ترتیب از ابتدای سال ۲۰۲۱ شیائومی سهم خود را در بازارهای مختلف افزایش داد تا بالاخره مدتی قبل و پس از ۸ سال توانست سامسونگ را پشت سر بگذارد و به پرفروشترین برند موبایل در جهان بدل شود. رسیدن به چنین موفقیتی به معنای واقعی کلمه برای شیائومی تحسین برانگیز است؛ چرا که این سازنده تنها در ۱۰ سال توانسته به این مقاوم دست پیدا کند در حالی که شرکتی مانند سامسونگ قدمتی بیش از ۸۰ سال دارد (البته سامسونگ از ابتدا در زمینه گوشی و … فعالیت نمیکرده است).
از آنجایی که هنوز حدود نیمی از سال ۲۰۲۱ باقی مانده نمیتوانیم با قطعیت بگوییم که کدام شرکت در پایان سال برندهی این رقابت نزدیک خواهد بود اما به هر ترتیب پیشی گرفتن شیائومی از سامسونگ زنگ خطری برای این کمپانی کرهای به حساب میآید که با ساخت گوشههای خوش قیمتتر دوباره بتواند به رقابت با سازنده چینی بازگردد.
سامسونگ در مقابل شیائومی در سال 2020: سامسونگ در یک مسابقه مهم پیروز شد
در حالی که شیائومی بسیاری از مفاهیم جالب و آیندهنگرانه تلفنهای هوشمند مانند Mi MIX Alpha و گوشی هوشمند دوال فولد را در طراحی گوشیهایش درنظر گرفت، این سامسونگ بود که در واقع موفق شد گوشیهای هوشمند نسل آینده را به بازار عرضه کند.
سامسونگ در سال 2020 چندین گوشی هوشمند تاشو از جمله Galaxy Z Flip ، Galaxy Z Flip 5G و Galaxy Z Fold 2 را به بازار عرضه کرد. میزان پیشرفتی که در Galaxy Z Fold 2 نسبت به Galaxy Fold دیدیم بسیار شگفتآور بود. همین تغییرات ثابت کرد که سامسونگ پیشگام نسل آینده گوشیهای هوشمند خواهد بود.
این شرکت خودش صفحه و شیشه تاشو را برای ساخت گوشیهای هوشمند تاشو تولید میکند. شیائومی در رقابت گوشیهای تاشو عقب مانده است. اکثر گوشیهای جدیدی که با تکنولوژیهای جدید ارائه داده، فقط در حد طرح باقی ماندهاند و موفق نشده است که آنها را به بازار عرضه کند. در سال 2020، سامسونگ در این مسابقه بسیار مهم پیروز شد.
اما آیا در سال ۲۰۲۱ این موضوع تغییر کرد؟ در سال ۲۰۲۱ شیائومی گوشی می میکس فولد را روانهی بازار کرد، گوشی تاشویی که نمایشگرهایی ۸.۰۱ و ۶.۵۲ اینچی از نوع امولد دارد و از تراشهی اسنپدراگون ۸۸۸ استفاده میکند. این تراشه با ۲۵۶ یا ۵۱۲ گیگابایت حافظه داخلی و ۱۲ یا ۱۶ گیگابایت حافظه رم همراه میشود تا با یکی از قویترین محصولات موجود در جهان مواجه باشیم.
این گوشی تاشو دوربینهای بسیار خوبی نیز دارد و به لطف شارژ سریع میتواند باتری ۵۰۲۰ میلی آمپر ساعتی خود را زیر ۴۰ دقیقه از ۰ تا ۱۰۰ پر کند. شیائومی ثابت کرده که در این رقابت نزدیک پا پس نمیکشد و به طور حتم قصد دارد رتبهی اول را برای مدت زمانی طولانی ازآن خود کند. از طرفی سامسونگ رقیب این گوشی یعنی گلکسی زد فولد ۳ را هنوز به بازار معرفی نکرده و باید منتظر باشیم و ببینیم که شرکت کرهای چه سوپرایزی برای ما در ذهن دارد. اگر گلکسی زد فولد ۳ نتواند آن طور که باید و شاید موفق ظاهر شود سامسونگ شاید بخش بیشتری از بازار را به شیائومی واگذار کند.
اگر هنوز نمیدانید از میان تمام مدلهای گوشی هوشمند سامسونگ یا شیائومی کدام را انتخاب کنید به خواندن مقاله ادامه دهید.
چه گوشی بخرم شیائومی یا سامسونگ؟
همان طور که گفته شد سامسونگ یکی از بزرگترین پیشگامان بازار الکترونیکی بوده است که در طول زمان پیشرفت چشمگیری داشته و محصولات زیادی برای رقابت با سایر برندهای بین المللی این حوزه به بازار ارائه داده است. امروزه برند چینی شیائومی پا به عرصۀ رقابت با این برند کرۀ جنوبی گذاشته است.شیائومی با معرفی سری Redmi قصد ارائه خدمات به مصرفکنندگان با سطح اقتصادی پایینتر را دارد. این کمپانی در ساخت گوشیهای هوشمند خود از جدیدترین ویژگیها و عملکردهای به روز بهره گرفته. به هر حال، در مبارزه جدید سامسونگ در مقابل ردمی، هنوز سامسونگ تسلیم نشده است.
چندی پیش سامسونگ سری M را به عنوان بهترین تلفنهای هوشمند معرفی کرد. قیمت این گوشی طوری تعیین شده بود که شیائومی قبلا چنین قیمتی را در گوشیهای خود اعلام نکرده بود. با این حرکت سامسونگ، شرکت شیائومی ردمی نوت 7 و ردمی نوت 7 پرو را در جنگ سامسونگ یا شیائومی روانه بازار کرد. این دو تلفن هوشمند به لطف جدیدترین ویژگیها و طراحی زیبا در میان گوشیهای هوشمند، طرافداران بسیاری پیدا کرد.
سامسونگ نه تنها قیمت مدلهای جدید تلفنهای هوشمند خود را کاهش میدهد، بلکه قیمت مدلهای قبلی خود را نیز در بازار کاهش داده است. سری J آن، در طول زمان، کاهش قیمت زیادی را شاهد بوده است. البته Redmi، از این رقابت عقب نمانده و قیمت مدلهای گوشیهای هوشمند خود را کاهش داده، به طوری که بسیاری از تلفنهای همراه آن کاهش قیمت داشتهاند.
برای پی بردن به نحوه رقابت سامسونگ در مقابل شیائومی، در ادامه به مقایسه دو مدل گوشی Xiaomi Mi 10 5G و Samsung Galaxy S20 که اخیراً معرفی شدهاند میپردازیم. هر دو این مدلها جهت خرید قابل سفارش هستند. در ادامه نیز به سراغ مدلهای جدیدتر دو برند میرویم تا ببینیم که چطور شیائومی توانسته سامسونگ را در بحث فروش پشت سر بگذارد.
پیشنهاد نویسنده: بهترین گوشی از نظر باتری
1- سامسونگ یا شیائومی کدام طراحی بهتری دارد؟
بیشتر تمرکز رقابت شیائومی در مقابل سامسونگ بر طراحی است. شیائومی کار با گوشیهای خود را برای خریداران بسیار ساده کرده است. علاوه بر این گوشیهای بسیار خوش ساخت و جذابی نیز دارد. سامسونگ در طراحیهای خود سعی میکند به صفحه نمایش زاویه بدهد که همین امر باعث میشود گوشی هوشمند جلوهای خاص داشته باشد. اما شیائومی به طور کلی از رنگهای جذاب و ساده، با طراحیهای زیبا استفاده میکند که ظاهر بسیار جذابی به گوشی میدهد.
به عنوان مثال Xiaomi Mi 10 5G دو مدل ذخیرهسازی دارد. این گوشی در رنگهای سبز مرجانی و خاکستری ارائه شده است. در حالی که، Samsung Galaxy S20، با یک حالت ذخیرهسازی، در رنگهای آبی آسمانی، آبی صورتی و خاکستری کیهانی ارائه شده است. شیائومی مدل دیگری دارد که در حال حاضر پرچمدار است: Xiaomi Note 8 pro. این یک گوشی هوشمند با طراحی عالی است.
اگر بخواهیم به سراغ مدلهای جدیدتر برویم باید بگوییم که سامسونگ با تغییر طراحی گوشیهای میانرده تلاش کرده تا کهکشانیهای خود را از حالت تکراری قبل دربیاورد و محصولاتی مانند A52 یا A72 را با بدنهای مات و طراحی جدید قاب پشتی روانهی بازار کند. ایراد بزرگی که میتوان همچنان از سامسونگ در زمینه طراحی گرفت این است که همچنان گوشیهای میانرده این برند از جنس پلاستیک ساخته میشوند و این در حالی است که شیائومی در بسیار از میانردههای خود از شیشه و فلز یا حداقل یکی از آنها به جای پلاستیک استفاده میکند.
مثلا گوشی ردمی نوت ۱۰ پرو که یکی از محبوبترین گوشیهای شیائومی حال حاضر بازار به حساب میآید بدنهای از جنس شیشه دارد. این گوشی از نظر قیمتی رقیب A52 به حساب میآید و جالبتر این که با وجود این جنس بدنهی بهتر قیمت کمتری نیز نسبت به نماینده کرهایها دارد. اگر بخواهیم موضوع طراحی و کیفیت ساخت را جمع بندی کنیم باید گفت که از نظر طراحی باید ببینید که طراحی گوشیهای کدام برند برای شما جذابتر است اما از نظر کیفیت ساخت همواره گوشیهای شیائومی کیفیت ساخت بهتری نسبت به رقبای هم قیمت سامسونگ دارند.
2- سامسونگ یا شیائومی کدام تجربه کاربری بهتری دارد؟
این دو برند در حال ساخت واسط کاربری مخصوص به خود بر روی اندروید گوگل هستند که تجربه کاربری خوبی را به مشتریان خود بدهند. اندازه صفحه نمایش برای اکثر قریب به اتفاق تلفنهای هوشمند آنها بیش از 6 اینچ است که به مشتریان اجازه میدهد تا به راحتی هر چیزی را در تلفن هوشمند خود مشاهده کنند.تجربه کاربری سامسونگ (UI) و رابط کاربری بسیار اختصاصی مبتنی بر اندروید (MIUI) خود را با هدف کمک به تجربه کاربری بر روی اندروید اصلاح کرده است. تجربه کاربری سامسونگ از یک تلفن هوشمند به دیگری متفاوت است، اما تمام تلفنهای هوشمند هر دو شرکت، حداقل از نسخه Android 9 Pie پشتیبانی میکنند.
به عنوان مثال، Xiaomi Mi 10 5G دو سیم کارته، اندروید 10 (نانو) را که بر روی آن MIUI 11 اجرا میشود را دارد. این گوشی یک صفحه نمایش خمیده 3D E3 AMOLED با وضوح 6.67 اینچ (1,080×2,340 پیکسلی) دارد، در حالی که سامسونگ گلکسی S20 دو سیم کارته (هیبریدی) که اندروید 10 با رابط کاربری UI دارد، وضوح تصویر این گوشی همراه QHD + 6.2 اینچی (1,440×3,200 پیکسلی) Dynamic AMOLED 2X Infinity-O است.
همچنین، Mi 10 5G توسط Qualcomm Snapdragon 865 SoC همراه با 8 گیگابایت رم کنترل میشود و Galaxy S20 با Samsung Exynos 990 SoC و 8 گیگابایت رم طراحی شده است.
به طور کلی در مورد رابط کاربری نمیتوان نظر قطعی اعلام کرد؛ چرا که بخش زیادی از این موضوع به سلیقهی شما و حسی که موقع کار کردن با این دو رابط کاربری دارید برمیگردد. Miui و One Ui هر دو به بلوغ کافی رسیدهاند و حالا سرعت و عملکرد بسیار خوبی دارند. در حال حاضر آخرین نسخه از رابط کاربری شیائومی Miui 12.5 بر پایهی اندروید ۱۱ است و گوشیهای جدید سامسونگ به One Ui 3.1 بر پایهی اندروید ۱۱ مجهز شدهاند.
در بازار کشور ما این رابط کاربردی در می ۱۱ اولترا و می ۱۱ شیائومی با اسنپدراگون ۸۸۸ همراه شده که قویترین تراشهی اندرویدی موجود در بازار است در حالی که برای گلکسی S21 اولترا تراشهی اگزینوس ۲۱۰۰ در نظر گرفته شده است. به همین دلیل می ۱۱ و می ۱۱ اولترا قطعا قدرت سخت افزاری بیشتری نسبت به گوشیهای سری S21 سامسونگ دارند.
تجربه رابط کاربری را در یک مقایسه جامع بخوانید:
3- کیفیت دوربین شیائومی بهتر است یا سامسونگ؟
دوربینهای میان رده و پایین رده سامسونگ سری A از کیفیت خوبی برخوردار هستند اما در مقایسه با هم ردههای خود در برند شیائومی کمی ضعیفتر عمل کرده است.
به عنوان مثال، هر دو تلفن همراه Xiaomi Mi 10 5G و Samsung Galaxy S20 یک دوربین جلو دارند. Mi 10 5G دوربینهای چهارگانه و Galaxy S20 دوربینهای سه گانه پشت دارند.
دوربین چهارگانه شیائومی Mi 10 5G وضوح 108 مگاپیکسلی از پیوستن دوربینهای 13 مگاپیکسلی دارد. به علاوه، دو دوربین 2 مگاپیکسلی در صفحه پشت Mi 10 5G نیز وجود دارد. Samsung Galaxy S20 دو دوربین 12 مگاپیکسلی و یک دوربین 64 مگاپیکسلی دارد.
دوربین جلو Mi 10 5G، 20 مگاپیکسلی است در حالیکه Galaxy S20 دارای یک دوربین جلو 10 مگاپیکسلی است. این دو تلفن هوشمند توانایی فیلمبرداری با وضوح 8K را فراهم کردهاند.
به طور کلی در زمینه دوربین چه در بخش پرچمداران و چه در بخش میانردهها در حال حاضر شیائومی عملکرد بهتری نسبت به رقبای سامسونگی خود دارد. پرچمدار اصلی شیائومی یعنی می ۱۱ اولترا نسبت به گلکسی S21 اولترا رتبهی بسیار بهتری در Dxomark بدست آورده و این به وضوح نشان میدهد که شیائومی در این زمینه عملکرد بهتری دارد.
در میانردههای جدید هر دو شرکت هم باز شیائومی در رقابت جلوتر از رقیب کرهای خود قرار میگیرد. گوشی مانند ردمی نوت ۱۰ پرو با داشتن دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی به نسبت بازهی قیمتی کیفیت بسیار عالی را به کاربران ارائه میدهد. البته بهتر است که حین مقایسه دو گوشی از دو برند را در نظر بگیریم و کلی گویی در مورد همهی محصولات این دوش شرکت چندان درست به نظر نمیرسد.
در زمینه دوربین سلفی اما گوشیهای سامسونگ چه در میانردهها و چه در گوشیهای پرچمدار عملکرد بهتری نسبت به گوشیهای شیائومی دارند و به نوعی سازنده چینی خیلی به دوربین سلفی اهمیت نمیدهد. در مورد دوربین فوق عریض، ماکرو و تله فوتو نیز نمیتوان حرف کلی زد و باید دو محصول را با یکدیگر مقایسه کرد.
به عنوان مثال دوربین فوق عریض می ۱۱ اولترا بسیار بهتر از گلکسی S21 اولترا است و حتی در شب هم میتواند عکسهای باکیفیتی به ثبت برساند، ویژگی که کمتر میشود در گوشی شاهد آن باشیم. از طرفی مثلا سامسونگ در گلکسی A72 از لنز تله فوتو استفاده کرده است در حالی که معمولا در میانردهها شاهد این لنز نیستیم. البته به دلیل همین موضوع گلکسی A72 به نسبت رقبای خود سخت افزار ضعیفتری دارد و سامسونگ حتی برای آن نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی نیز در نظر نگرفته است.
در نهایت باید بدانید که بهتر است دو محصول با هم مقایسه شوند و نه دو برند اما برای راهنمایی بیشتر در هنگام خرید اگر دوربین برایتان اولویت است و بودجه مشخصی هم دارید بهتر است به سراغ گوشیهای شیائومی بروید؛ چرا که در آن بازهی قیمتی مشخص قطعا دوربین بهتری به شما ارائه میکنند و رقبای سامسونگی همیشه یک قدم عقبتر قرار میگیرند.
4- ظرفیت حافظه و نحوه اتصال به شبکه سامسونگ یا شیائومی کدام بیشتر است؟
با هر دو برند تلفن هوشمند میتوانید تجربه استفاده بدون مشکلی داشته باشید و عمدتا گزینهای برای افزایش فضای ذخیرهسازی مدلهای خود را ارائه میدهند.
شیائومی Mi 10 5G ظرفیتهای 128 و 256 گیگابایتی دارد که قابل ارتقاء نیستند. اما Samsung Galaxy S20 حافظه 128 گیگابایتی دارد که با میکرو SD (تا 1 ترابایت) قابل افزایش است.
برای اتصال، تلفن هوشمند شیائومی که به تازگی معرفی شده دارای 5G ، 4G LTE ، Wi-Fi 6، بلوتوثv5.1 ، GPS / A-GPS ، NFC و درگاه USB Type-C است. همچنین یک حسگر اثر انگشت در صفحه نمایش نیز دارد. Galaxy S20 با 4G LTE ، Wi-Fi 6 ، Bluetooth v5.0 ، NFC ، GPS و پورت USB Type-C همراه است. این گوشی از 5G پشتیبانی نمیکند.
به طور کلی با توجه به افزایش حجم عکس و فیلم و دیتاهای موجود در گوشیهای هوشمند به سمت حافظههای ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایتی رفتهاند و دیگر حتی محصولات اقتصادی بازار هم کم و بیش حافظههای ۶۴ گیگابایتی دارند. از طرفی گوشیهای پرچمدار مانند قبل دیگر به کارت حافظه جانبی مجهز نمیشوند و بالاخره همگی شرکتها سیاست اپل در این زمینه را پیش گرفتند.
در حال حاضر می ۱۱ اولترا و گلکسی اس ۲۱ اولترا هیچ کدام از کارت حافظه جانبی پشتیبانی نمیکنند. برای گلکسی اس ۲۱ اولترا حافظه داخلی از ۱۲۸ گیگابایت تا ۵۱۲ گیگابایت در نظر گرفته شده و می ۱۱ اولترا نیز حافظه داخلی ۲۵۶ یا ۵۱۲ گیگابایتی دارد. از طرفی نهایت حافظه رم می ۱۱ اولترا ۱۲ گیگابایت است در حالی که کهکشانی سامسونگ در نسخه آخر از ۱۶ گیگابایت حافظه رم بهره میبرد.
از نظر اتصالات هر دو شرکت جزو پیشگامان هستند و گوشیهای پرچمدار خود را به جدیدترین فناوریهای ارتباطی موجود مجهز میکنند. گلکسی اس ۲۱ اولترا و می ۱۱ اولترا هر دو به فناوری نسل پنجم شبکه همراه یا همان فایوجی مجهز شدهاند تا بتوانند نهایت سرعت اینترنت ممکن را به شما ارائه کنند.
از نظر حسگر اثر انگشت اتفاق جالبی میان این دو رقیب رخ داده است. اگر به سراغ محصولات میانرده برویم و مثلا بخواهیم ردمی نوت ۱۰ پرو را با گلکسی A52 مقایسه کنیم باید بگوییم که حسگر زیر نمایشگر کهکشانی سامسونگ عملکرد کندتری نسبت به حسگر خازنی ردمی نوت ۱۰ پرو دارد و به همین دلیل در گوشیهای میانرده حسگر اثر انگشت گوشیهای شیائومی عملکرد بهتری نسبت به رقیب کرهای دارند.
در پرچمداران این موضوع دقیقا برعکس میشود و گلکسی اس ۲۱ اولترا عملکرد بهتری نسبت به می ۱۱ اولترا ارائه میکند. دلیل این موضوع این است که می ۱۱ اولترا به حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر اپتیکال مجهز شده در حالی که برای گلکسی اس ۲۱ اولترا حسگر اثر انگشت اولترا سونیک در نظر گرفته شده است که سرعت و دقت بسیار بهتری دارد.
اگر دوربین برایتان اولویت دارد، مطلب زیر را حتما بخوانید:
5- مقایسه باتری سامسونگ و شیائومی
تمام مدلهای سامسونگ یا شیائومی باتری با ویژگیهای مختلف دارند. بعضی از آنها 3000mAh دارند در حالی که برخی از 5000mAh یا بالاتر پشتیبانی میکنند.
به عنوان مثال، وقتی نوبت به باتری میرسد، Mi 10 5G یک باتری 4780 میلی آمپری دارد که پایه شارژ سیمی 30 واتی و شارژ از راه دور 30 واتی را پشتیبانی میکند. این تلفن هوشمند علاوه بر شارژ از راه دور 10 واتی پشتیبانی میکند. در حالی که Galaxy S20 به یک باتری 4000 میلی آمپری مجهز شده است که پایه شارژ سریع 25 وات، شارژ سریع بیسیم 2.0 و شارژ از راه دور را روشن میکند.
تمام برندهای گوشیهای همراه سامسونگ یا شیائومی دارای رده بندیهای مختلفی هستند که قیمت و کارایی هر کدام نیز با هم تفاوت دارد. این دو برند از گوشیهای هوشمند دارای مدلهای پایین رده، میان رده و پرچمدار است. هر کدام از این برندها روی یکی از ردههای خود تمرکز بیشتری میکند. در ادامه به بررسی این رده بندیها خواهیم پرداخت.
در زمینه باتری و شارژدهی باید بگوییم که این گوشیهای این دو برند همواره بین بهترینها قرار میگیرند. گوشیهای اقتصادی، میانرده، بالارده و حتی پرچمدار هر دو شرکت از نظر شارژدهی عملکرد بسیار خوبی دارند و به طور کلی نمیتوان یکی را برتر از دیگر معرفی کرد مگر صحبت از محصول خاصی در میان باشد. مثلا دو گوشی ردمی نوت ۱۰ پرو و گلکسی A52 کم و بیش شارژدهی یکسانی دارند، هرچند که مقدار کمی نماینده شیائومی بهتر عمل میکند.
در پرچمداران و می ۱۱ اولترا و گلکسی اس ۲۱ اولترا قضیه عکس میشود و با وجود این که هر دو پرچمدار شارژدهی خوب و قابل قبولی دارند اما با اختلافی جزئی کهکشانی سامسونگ عملکرد بهتری از خود نشان میدهد. در زمینه سرعت شارژ و فناوری شارژ سریع اما با اختلاف قابل توجه شرکت شیائومی عملکرد بهتری دارد.
به طور کلی شیائومی جزو پیشگامان فناوری شارژ سریع است و گوشیهای مختلف این برند در بازههای قیمتی مختلف از نظر سرعت شارژ نسبت به رقبای سامسونگی وضعیت بسیار بهتری دارند. برای این که بهتر متوجه این موضوع بشوید باید اشاره کنیم که گلکسی اس ۲۱ اولترا که بهترین گوشی سامسونگ در حال حاضر است به شارژ سریع ۲۵ واتی مجهز شده در حالی که برای می ۱۱ اولترا شارژ سریع ۶۷ واتی در نظر گرفته شده است (تازه جالبتر این که می ۱۰ اولترا در سال قبل شارژ سریع ۱۰۰ واتی داشت).
در گوشیهای میانرده هم دقیقا همین قضیه برقرار است و شیائومی برای میانردههای خود معمولا شارژ سریع ۳۳ واتی در نظر میگیرد و جالبتر این که آداپتور متناسب را هم همیشه در جعبه قرار میدهد (جالب است بدانید که این شرکت گاهی آداپتوری قویتر از طرفیت پشتیبانی شده توسط گوشی درون جعبه قرار میدهد و این در حالیست که مثلا سامسونگ برای گلکسی A52 شارژ سریع ۲۵ واتی در نظر گرفته اما آداپتور ۱۵ واتی درون جعبه قرار داده است).
پس به طور کلی به این دلیل که در زمینه شارژدهی عملکرد مشابه است و در نظر فناوری شارژ سریع شیائومی عملکرد بسیار بهتری دارد باید در نهایت شیائومی را در زمینه باتری برتر بدانیم.
معرفی گوشیهای میان ردۀ سامسونگ و شیائومی
در زمان خرید گوشی سامسونگ همان طور که در بالا گفته شد باید به ردهبندی آن توجه کرد. در ابتدا باید ببینید چه مبلغی را برای خرید گوشی در نظر گرفتهاید و سپس به سراغ گوشیهای پرچمدار، میان رده و پایین رده بروید. سامسونگ ردۀ S را با توجه به حرف اول برند خود روی گوشیهای پرچمدارش گذاشته است. قیمت این گوشیها و کیفیت آنها بسیار بالاست، اما نگران نباشید سامسونگ برای تمام افراد با هر بودجهای گوشی تولید کرده است.
رده بندیهای گوشی سامسونگ
شرکت سامسونگ گوشیهای هوشمند خود را در ردهبندی زیر ارائه کرده است:
- سری S که جزء پرچمداران است
- سری NOTE که از پرچمداران گوشی سامسونگ است
- سری A که گوشیهای میان رده و پایین رده را تشکیل میدهد
- سری M که گوشیهای میان رده هستند که بیشترین توجه سامسونگ بر روی باتری این گوشیها بوده است
- گوشیهای تاشو که نسل آیندۀ گوشیهای سامسونگ هستند
- خالی از لطف نیست که بدانید سامسونگ قصد دارد گوشی هایی با ردۀ F را در آینده وارد بازار کند
معرفی سری A سامسونگ
سری A از برند سامسونگ گوشیهای میان رده به حساب میآیند که با توجه به رم قوی که دارند مورد استقبال مصرفکنندگان در سراسر جهان و ایران قرار گرفته است. اگر تصمیم دارید گوشی کاربردی با امکانات بالا بخرید سری A میتواند تمام نیازهای شما را برآورده کند، اما هنوز امکان دارد بین خرید گوشی سامسونگ یا شیائومی تردید داشته باشید. نگران نباشید تا انتها تردید شما برطرف خواهد شد.
سامسونگ بعد از تولید گوشیهای سری A به فکر ارتقاء محصولات خود افتاد و با تولید گوشی سامسونگ A12 و A20 توانست گامی مثبت در راستای رضایت مشتری بردارد. این مدلها نیز مانند مدلهای قبلی فروش بالایی داشت و مورد استقبال قرار گرفت.
هر مدل گوشی که بخواهید سری A سامسونگ دارد. ردههای بالاتر این سری مانند A51 امکانات عالی دارد. گوشی سامسونگ A32 اینترنت 5G دارد که اینترنت 4G را نیز ساپورت میکند.
در سال ۲۰۲۱ اگر بخواهید گوشی از سری محبوب A سامسونگ خریداری کنید میتوانید از A22 که به نوعی یک محصول اقتصادی است شروع کنید و در مراحل بعد پله پله به سراغ گلکسی A32، گلکسی A52 و گلکسی A72 بروید. در حال حاضر بهترین گوشی سری A سامسونگ گلکسی A72 است و احتمالا در آیندهای نزدیک شاهد نسخه فایوجی از این میانرده خواهیم بود.
در حال حاضر اکثر گوشیهای سری A در دو نسخه فورجی و فایوجی ساخته میشوند و شما به نسبت مشخصات و امکانات باید میانرده مناسب خود را خریداری کنید. مثلا برتری گلکسی A52 نسخه فایوجی نسبت به نسخه فایوجی این است که این کهکشانی تراشه قویتر دارد و نرخ نوسازی نمایشگر آن هم از ۹۰ به ۱۲۰ هرتز افزایش پیدا کرده است.
اگر بخواهیم بهترین گوشی سری A که بیشترین ارزش خرید را دارد به شما معرفی کنیم باید گفت که گلکسی A52 به نسبت قیمت ارزش خرید بالایی دارد و امکانات خوبی و مناسبی را ارائه میکند. این گوشی قصد دارد موفقیتهای چشمیگر گلکسی A51 را بار دیگر تکرار کند و بتواند سامسونگ را در رقابت با شیائومی بار دیگر در جایگاه بالاتری قرار دهد.
البته گوشی مثل گلکسی اس ۲۰ اف ای نیز که جزو گوشیهای بالارده و قاتل پرچمدار سامسونگ به حساب میآید نیز ارزش خرید بالایی دارد و به معنای واقعی کلمه خود را به دنیای پرچمداران نزدیک کرده است و این در حالیست که همچنان قیمتی منطقی و خوب دارد.
بد نیست ویدیو مقایسه دو گوشی میانرده سامسونگ و شیائومی را مشاهده کنید. دو گوشی نوت ۹ پرو و گلکسی A71 سامسونگ از جمله محبوبترین گوشیهای میانرده این شرکت بهحساب میآیند.
گوشیهای تاشدنی؛ رقابتی که فعلا سامسونگ در آن بهتر ظاهر شده
شرکت سامسونگ در طول چند سال گذشته گوشیهای تاشدنی مختلفی راهی بازار کرد. جدیدترین مدل از گوشیهای تاشدنی این شرکت هم گلکسی زد فلیپ ۳ و زد فولد ۳ نام دارند که به تازگی راهی بازار شدهاند. از طرف دیگر شیائومی هم سعی کرده در خوزه ساخت گوشی تاشدنی هم فعال باشد و به همین دلیل گوشی می میکس فولد را راهی بازار کرد. دو گوشی می میکس فولد و زد فولد 3 شباهت خاصی به یکدیگر دارند و این شباهت چیزی است که مردم هم به آن اشاره میکنند. در واقع میتوانیم به این موضوع اشاره کنیم که گوشی می میکس فولد با الهام از گوشی رد فولد 3 ساخته شده است.
با این حال شیائومی سعی کرده تفاوتهایی در می میکس فولد ایجاد کرد. بهطور مثال زمانی که این گوشی در حالت بسته قرار دارد، نسبت صفحه نمایش آن به ۴:۳ تغییر میکند و نزدیک به نسبت صفحه نمایش گوشیهای معمولی میشود. همین موضوع باعث میشود که اپلیکیشنها روی صفحه نمایش می میکس فولد با مشکل روبهرو نشوند و خوب به نمایش در بیایند. این مشکل قبلا روی سری زد فولد دیده میشد. بهطور مثال اینستاگرام روی گوشی می میکس فولد بدون مشکل نشان داده میشود، اما بعضی وقتها روی گلکسی زد فولد با مشکل دیده میشود.

از نظر سخت افزاری هر دو گوشی بسیار توانمند ظاهر شدهاند. روی این دو گوشی هوشمند از اسنپدراگون 888 استفاده شده است. گوشی می میکس فولد با ۱۶ گیگابایت رم راهی بازار میشود و گوشی زد فولد ۳ هم از ۱۲ گیگابایت رم استفاده میکند؛ اما چیزی که باعث میشود کمی گوشی شیائومی بهتر عمل کند، بلندگوی آن است. گوشی میکس فولد از چهار بلندگو استفاده میکند که توسط شرکت هارمن کاردن تنظیم شدهاند. شرکت هارمن کاردن هم یکی از زیر مجموعههای سامسونگ بهحساب میآید.
گوشی رد فولد ۳ یک برتری خاص نصبت به میکس فولد دارد. گوشی تاشدنی سامسونگ از گواهی IPX8 بهره میبرد و به همین دلیل در برابر آب مقاوم است. گوشی تاشدنی شیائومی هیچگونه استانداردی ندارد. از طرف دیگر صفحه نمایش زد فولد ۳ از نرخنوسازی بالاتری هم بهره میبرد که این موضوع باعث میشود برای بازی کردن و تماشای ویدیو به محصول بهتری تبدیل شود.
یکی دیگر از برتریهای زد فولد ۳ پشتیبانی از قلم است. سامسونگ این گوشی را به شکلی طراحی کرده که میتوان از قلم S Pen روی آن استفاده کرد. این اتفاق را روی میکس فولد شیائومی مشاهده نمیکنیم.
با این حال باید بگوییم که گوشی میکس فولد شرکت شیائومی تنها در کشور چین عرضه شده و به نظر نمیرسد که فعلا به خارج از این کشور راه پیدا کند. از طرف دیگر گوشی تاشدنی سامسونگ را میتوان در کشورهای مختلف از جمله ایران خریداری کرد. از طرف دیگر قیمت زد فولد ۳ در مقایسه با مدل قبلی بسیار کاهش پیدا کرده و اکنون افراد بیشتری میتوانند آن را خریداری کنند. پشتیبانی از قلم و ضد آب بودن هم باعث شده که این گوشی به گزینه بهتری برای خرید تبدیل شود.
در ادامه بد نیست نگاهی داشته باشیم به جدول مشخصات دو گوشی زد فولد 3 و زد فولد 3 :
گوشی | گلکسی زد فولد 3 | می میکس فولد |
تاریخ معرفی | ۲۰ مرداد ۱۴۰۰ | ۲۱ اسفند ۱۳۹۹ |
ابعاد | ۱۵۸٫۲ در ۱۲۸٫۱ در ۶٫۴ میلیمتر در حالت بسته ۱۵۸٫۲ در ۶۷٫۱ در ۱۴٫۴ میلیمتر در حالت باز |
۱۷۳٫۳ در ۱۳۳٫۴ در ۷٫۶ میلیمتر در حالت بسته
۱۷۳٫۳ در ۶۹٫۸ در ۱۷٫۲ میلیمتر در حالت باز |
وزن | ۲۷۱ گرم | ۳۱۷ گرم |
سیمکارت | یک سیمکارت نانو و یک eSIM | دو سیمکارت |
صفحه نمایش | ۷.۶ اینچ – Dynamic AMOLED 2X – ۱۲۰ هرتز | ۸.۰۱ اینچ – AMOLED |
سیستمعامل | اندروید ۱۱ و رابط کاربری OneUI 3.1 | اندروید 10 و رابط کاربری
MiUi 12 |
تراشه | اسنپدراگون 888 5G | اسنپدراگون 888 5G |
کارت حافظه | خیر | خیر |
حافظه داخلی | ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایت | ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایت |
رم | ۱۲ گیگابایت | ۱۲ و ۱۶ گیگابایت |
دوربین پشت | ۱۲ مگاپیکسل واید ۱۲ مگاپیکسل اولتراواید۱۲ مگاپیکسل تلهفوتو |
۱۰۸ مگاپیکسل واید
۸ مگاپیکسل تلهفوتو/ماکرو ۱۳ مگاپیکسل اولتراواید
|
دوربین جلو | ۴ مگاپیکسل زیر صفحه نمایش ۱۰ مگاپیکسل در ناچ |
۲۰ مگاپیکسل |
باتری | ۴۴۰۰ میلیآمپر ساعت | ۵۰۲۰ میلیآمپر ساعت |
شارژ سریع | ۲۵ وات | ۶۷ وات |
رنگ | مشکی، نقرهای، سبز | مشکی و سفید |
رده بندیهای گوشی شیائومی
شرکت شیائومی نیز در 5 رده گوشیهای هوشمند خود را به بازار عرضه کرده است:
- Redmi: این رده جزء جدیدترین گوشیهای شیائومی است که در رده پایین قرار دارد. اگر میخواهید از نظر زیبایی و کیفیت همانند Mi و یا Mi Note باشد اما زیاد هزینه نکنید، میتوانید یکی از گوشیهای این سری را انتخاب کنید. در سال 2019 شیائومی این سری را به عنوان برندی مستقل معرفی کرد.
- Mi : مهمترین سری گوشیهای شیائومی است که هر ساله نسل جدیدی از آن به عنوان مثال Mi 11 معرفی میشود. همین سری Mi 11 در نسخههای pro، ultra و lite ارائه شده است. گوشیهای پرچمدار این سری با پردازنده کوالکام و با کیفیتترین دوربینها ارائه میشود. به عنوان مثال گوشی Mi 11، پردازنده اسنپدرگون 888 دارد که از 5G پشتیبانی میکند.
- Redmi Note: این مدل جزء گوشیهای میان رده شیائومی محسوب میشود که شیائومی ردمی نوت 9 از جدیدترین محصولات این سری است. سری ردمی نوت ۱۰ در حال حاضر میزان جدیدترین گوشیهای خود یعنی ردمی نوت و ردمی نوت ۱۰ پرو است که هر کدام ارزش خرید بسیار زیادی دارند و به نوعی میتوان ارزش خرید ردمی نوت ۱۰ شیائومی را بسیار زیاد دانست.
- Redmi K: به تازگی Redmi گوشیهای پرچمداری را با نام Redmi K همانند Redmi K40 Pro معرفی کرده است که با پردازندۀ قویSnapdragon 888 طراحی شدهاند. این همان پردازنده مدل Mi 11 است.
- Poco : در سال 2018 شیائومی این رده را به بازار عرضه کرد که از پردازندۀ پرچمدار خود یعنی اسنپدراگون 845 در آن استفاده شده است. این سری با کیفیت بالا و مشخصات فنی خوب ارائه شده که باعث شهرت جهانی و فروش بالای آن شده است. شیائومی این رده را نیز بعد از مدتی به عنوان برندی مستقل معرفی کرد. از گوشیهای این سری میتوان به Poco F3 وPoco X3 که خیلی شبیه Redmi 9 pro است، اشاره کرد. برای خرید گوشی پوکو اف 3 هم میتوانید به سایت تکنولایف مراجعه کنید. گوشیهای پوکو همواره ارزش خرید بسیار زیادی دارند و به نسبت قیمت مشخصات بالایی را به کاربران ارائه میکنند. یکی از جدیدترین محصولات پوکو گوشی پوکو اف ۳ است که تراشهای بسیار قوی دارد و نمایشگر آن هم امولد بوده و از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی پشتیبانی میکند.
مقایسه میان ردۀ سامسونگ و شیائومی
اما اگر بخواهیم مقایسهای میان هم ردههای سامسونگ یا شیائومی داشته باشیم باید بگوییم سامسونگ از نظر کیفیت، حجم حافظه و طول عمر باتری از رقیبان خود پیشی گرفته است. همچنین با وجود صفحه نمایشگر و باتری بزرگ در سری A سامسونگ دیگر نیازی به تبلت نخواهید داشت. با این وجود گوشیهای میان رده شیائومی تنوع و کیفیت بالایی دارند و میزان فروش جهانی آنها میتواند کیفیت این رده را ثابت کند.
در واقع در بازار کشور ما بیشتر سری A سامسونگ با گوشیهای سری ردمی نوت و همچنین پوکو رقابت دارند. در حال حاضر مثلا دو گوشی ردمی نوت ۱۰ پرو و گلکسی A52 رقبای بسیار سرسخت یکدیگر هستند. به طور کلی گوشیهای ردمی نوت و همچنین پوکو ارزش خرید بالاتری دارند و در نهایت شما باید تصمیم بگیرید که کدام برند گوشیهای مناسبتری با توجه به نیازهای شما تولید میکند.
گیمرها گوشی سامسونگ بخرند یا شیائومی؟
اگر از گیم و بازیهای ویدئویی صحبت کنیم، طبیعتا بحث میان گیمرهای کنسولهای خانگی و رایانههای شخصی داغ خواهد شد؛ اما جالب است بدانید بخش قابل توجهی از گیمرها روی گوشیهای هوشمند به تجربهی بازی مورد علاقهی خود میپردازند. درواقع طی سالهای گذشته، فروش بازیهای موبایل و درآمد شرکتهای توسعهدهنده رشد چشمگیری داشته است و حتی از بازار کنسولهای خانگی و رایانهی شخصی نیز عبور کرده که با توجه به تعداد کاربران گوشیهای هوشمند جای تعجبی نیز ندارد.
هر دو شرکت سامسونگ و شیائومی نیز تلاش میکنند تا نظر گیمرها را به خرید محصولاتشان جلب کنند. البته به نظر میرسد شیائومی حضور پررنگتری در بازار گوشیهای گیمینگ داشته باشد. این موضوع را نیز میتوان به خاطر سری موفق بلک شارک دانست؛ گوشیهای هوشمندی با طراحی ظاهری جذاب، سختافزاری توانمند، صفحهنمایشی با رزولوشن و نرخ نوسازی بالا و صد البته سیستم خنکسازی مناسب که باعث میشود کاربران برای مدت زمان بسیاری پای بازیهای موبایل بنشینند.
عوامل مختلفی میتوانند به تجربهی هرچه بهتر بازیهای موبایل کمک کنند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد:
ابعاد صفحهنمایش: طبیعتا هرچه ابعاد صفحهنمایش بیشتر باشد، لذت تجربهی بازیهای موبایل افزایش مییابد. البته رزولوشن نیز در این امر بیتاثیر نیست و اگر گوشی هوشمند از صفحهنمایشی بزرگ، اما رزولوشن پایین برخوردار باشد، تراکم پیکسلی را در اختیار کاربر قرار میدهد که قادر به نمایش جزئیات بسیار کمی است.
نوع پنل و رزولوشن صفحهنمایش: در حال حاضر گوشیهای هوشمند با پنلهای مختلفی به بازار عرضه میشوند؛ اما طبیعتا بهترین کیفیت را میتوان در محصولاتی یافت که مجهز به پنل OLED باشند. رزولوشن نیز اهمیت فراوانی دارد؛ درواقع هرچه رزولوشن بالاتر باشد تراکم پیکسلی افزایش مییابد و تراکم پیکسلی مناسب نیز به نمایش جزئیات بیشتر از محتوای در حال پخش کمک میکند.
نرخ نوسازی صفحهنمایش: از عواملی که تاثیر مستقیم روی افزایش کیفیت تجربهی بازیهای موبایل دارد نرخ نوسازی است. هرچه نرخ نوسازی بالاتر باشد، محتوای در حال پخش مانند بازیهای اندرویدی یا iOS نرمتر و روانتر اجرا خواهند شد. در حال حاضر محصولات مختلفی در بازار وجود دارد که نرخ نوسازی ۶۰، ۹۰ یا ۱۲۰ هرتز دارند، البته برخی از محصولات از نرخ نوسازی متفاوتی مانند ۱۴۴ هرتز استفاده میکنند.
تراشه و عملکرد پردازندهها: باید در نظر داشت که وظیفهی اجرای بازیها به عهدهی تراشه است و درواقع کاربر میتواند با استفاده از ویژگی اسکرین میرورینگ، بازی روی صفحهنمایش بزرگتر با کیفیت بالاتری تجربه کند. با این حساب، اگر گوشی هوشمندتان از تراشهای با پردازندههای توانمند برخوردار باشد فرصت تجربهی بازیهای سنگین موبایل مانند فورتنایت را خواهید داشت.
میزان حافظهی رم: در کنار تراشه باید به میزان حافظهی رم دستگاه نیز توجه کرد. درواقع هرچه میزان حافظهی رم گوشی هوشمند بیشتر باشد، دستگاه قادر به اجرای وظایف سنگین با سرعت عمل بیشتری خواهد بود. بازیهای موبایل نیز از وظایف سنگین برای گوشیهای هوشمند محسوب میشوند و گیمرها باید به سراغ محصولاتی بروند که حافظهی رم قابل توجهی داشته باشد.
برخورداری از دکمههای اضافی روی بدنه: برخی از گوشیها برای گیمرها طراحی شدهاند. به همین منظور از امکانات بیشتری نسبت به مدلهای استاندارد برخوردار هستند که شامل فن، دکمه یا صفحهنمایش ثانویه میشود. طبیعتا داشتن دکمههای اضافه که نقش تریگر را ایفا کنند نیز به تجربهی بهتر بازیها منجر خواهند شد.
در میان محصولات سامسونگ، کمتر گوشی هوشمندی با هدف جذب گیمرها به بازار عرضه شده است؛ اما میتوان به برخی از تلفنهای هوشمند شرکت کرهای اشاره کرد که مشخصات سختافزاری درخور توجهی دارند. یکی از این محصولات گلکسی نوت 20 اولترا است که مجهز شده به صفحهنمایش ۶/۹ اینچی با پنل AMOLED، ۱۲ گیگابایت حافظهی رم و تراشهی اسنپدراگون ۸۶۵. گلکسی اس ۲۱ اولترا نیز گزینهی مناسبی برای تجربهی بازیهای اندرویدی است؛ اما اگر به دنبال محصولی ارزان قیمت هستید، میتوانید گلکسی A71 را انتخاب کنید.
در سمت دیگر میتوان به شیائومی اشاره کرد که البته از تنوع بسیاری برخوردار است. از بهترین گوشیهای گیمینگ شیائومی نیز میتوان به سری بلک شارک 4 اشاره کرد که در دو مدل استاندارد و پرو به بازار عرضه شده و انتظار میرود بهزودی نسخهی جدیدتر این سری یعنی بلک شارک 4S و 4S پرو به بازار راه یابند. البته اگر میخواهید هزینهی کمتری برای خرید گوشی هوشمندی از شیائومی کنید، پوکو F3 GT با مشخصات سختافزاری درخور توجه میتواند گزینهی مناسبی برایتان باشد.
گوشی | Black Shark 4 | Poco X3 GT | Galaxy S21 Ultra | Galaxy Note20 Ultra |
تاریخ معرفی | ۳ فروردین 1400 | 28 اسفند 1400 | 25 دی 1399 | 15 مرداد ۱۳۹۹ |
ابعاد | ۱۶3.8 در 76.4 در ۹.9 میلیمتر | 163.3 در ۷5.9 در ۸.9 میلیمتر | ۱۶۵.1 در ۷5.6 در 8.9 میلیمتر | 164.8 در ۷7.2 در ۸.1 میلیمتر |
وزن | ۲10 گرم | ۱93 گرم | ۲27 گرم | 208 گرم |
سیمکارت | دو سیمکارت | دو سیمکارت | دو سیمکارت | دو سیمکارت |
صفحه نمایش | ۶.67 اینچ – Super AMOLED | ۶.6 اینچ – IPS LCD | ۶.8 اینچ – Dynamic AMOLED 2X | ۶.9 اینچ – Dynamic AMOLED 2X |
سیستمعامل | اندروید ۱۱ و رابط کاربری Joy UI 12.5 | اندروید ۱۱ و رابط کاربری
MIUI 12.5 |
اندروید ۱1 و رابط کاربری One UI 3.1 | اندروید ۱0 و رابط کاربری One UI 3.0 |
تراشه | اسنپدراگون 870 | دایمنسیتی ۱۱۰۰ | کوالکام اسنپدراگون ۸۸۸ | اگزینوس 990 |
کارت حافظه | خیر | خیر | خیر | بله |
حافظه داخلی | 128 و 256 گیگابایت | 128 و 256 گیگابایت | 128 و 256 و 512 گیگابایت | 128 و 256 و 512 گیگابایت |
رم | ۶ و ۸ و 12 گیگابایت | ۸ گیگابایت | 12 و 16 گیگابایت | ۸ و 12 گیگابایت |
دوربین پشت | ۴۸ مگاپیکسل ۸ مگاپیکسل۵ مگاپیکسل |
۶۴ مگاپیکسل
۸ مگاپیکسل 2 مگاپیکسل |
108 مگاپیکسل
۱0 مگاپیکسل 10 مگاپیکسل 12 مگاپیکسل |
108 مگاپیکسل
12 مگاپیکسل 12 مگاپیکسل |
دوربین جلو | 20 مگاپیکسل | 16 مگاپیکسل | 4۰ مگاپیکسل | ۱0 مگاپیکسل |
باتری | 45۰۰ میلیآمپر ساعت | ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعت | ۵00۰ میلیآمپر ساعت | 45۰۰ میلیآمپر ساعت |
شارژ سریع | 120 وات | 67 وات | 25 وات | ۳۳ وات |
رنگ | مشکی . خاکستری . نقرهای . آبی | سفید . آبی . مشکی | مشکی . نقرهای . تیتانیوم . آبی . قهوهای | مشکی . سفید . برنزی |
اکوسیستم سامسونگ بهتر است یا شیائومی؟
باید گفت که هر دو شرکت شیائومی و سامسونگ از اکوسیستم قابل قبولی برخوردار هستند که حتی میتوانند با اکوسیستم توانمند اپل نیز رقابت جدی داشته باشند. به طور خلاصهوار میتوان گفت منظور از اکوسیستم، مجموعهی متنوعی از محصولات مختلف یک شرکت است که با یکدیگر تعامل داشته باشند و کاربر بتواند با برخورداری چند محصول از اکوسیستم یک شرکت به ویژگیهای بیشتری دسترسی یابد. در مثالی ساده میتوان به داشتن ساعت هوشمند در کنار گوشی هوشمند اشاره کرد که اجازه میدهند کاربر با استفاده از ساعت هوشمند به تماسهای ورودی پاسخ دهد یا با استفاده از تلفن هوشمند، رابط کاربری ساعت هوشمند را شخصیسازی کند.
شیائومی برای اکوسیستم محصولات خود نام MiOT را انتخاب کرده که اجازه میدهد کاربر از مجموعهی گستردهای گجتهای هوشمند دسترسی داشته باشد و از ویژگیهای متنوعی استفاده کند. درواقع تنها کافی است به یکی از کاربران اکوسیستم شیائومی تبدیل شوید تا از گوشی هوشمندتان برای خاموش یا روشن کردن چراغهای هوشمند شیائومی، کم یا زیاد کردن فشار هوای سیستم تهویه، باز یا بستن درب و پنجرهی خانه یا تعویض کانال تلویزیون هوشمند شرکت چینی استفاده کنید.
در حال حاضر شیائومی از بیش از ۸۹ استارتآپ پشتیبانی میکند و انتظار میرود شرکت چینی نقش پررنگتری در بازار محصولات اینترنت اشیا یا IoT داشته باشد. درواقع اگر از گوشی هوشمند شیائومی در کنار سایر محصولات این شرکت استفاده کنید، امکان کنترل آنها را از راه دور و با استفاده از گوشی هوشمندتان خواهید داشت.
سامسونگ نیز دارای اکوسیستمی به نام گلکسی است که بیشتر شامل محصولات تحت برند گلکسی میشود. درواقع با داشتن محصولاتی مانند گوشی هوشمند، تبلت، ساعت هوشمند و ایرباد میتوانید آنها را با یکدیگر همگامسازی کرده و از حداکثر امکانات آنها استفاده کنید.
جمعبندی
علیرغم اینکه سال 2020، سال سختی برای بسیاری از برندهای گوشی هوشمند بود اما هر دو برند سامسونگ و شیائومی عملکرد بسیار خوبی در دسته گوشیهای هوشمند داشتند. سامسونگ با تلفنهای هوشمند تاشو خود گام مهمی برداشت، اما اگر به دنبال شکست شیائومی در بازارهای سراسر آسیا و اروپاست باید تلفنهای هوشمند میان رده خود را نیز بهبود بخشد.
سال ۲۰۲۱ از طرفی بسیار سرنوشت ساز است و اگر شرکت کرهای نتواند چندان موفق عمل کند و مشکل کمبود قطعات خود را جبران کند شاید برای چندین سال رقابت را در زمینه فروش به شرکت رقیب یعنی شیائومی واگذار کند و به این ترتیب شیائومی بتواند جایگاه کنونی خود در صدر جدول فروش را برای چندین سال در اختیار داشته باشد.
اگر قصد خرید گوشی سامسونگ یا شیائومی را دارید میتوانید به فروشگاه معتبر اینترنتی تکنولایف سر بزنید و گوشی مورد نظر خود را با توجه به قیمت روز گوشی سفارش دهید. ما در تکنولایف جهت رفاه حال شما، امکان بازگشت کالا را فراهم کردیم. پس با خیال راحت میتوانید گوشی خود را از بین دسته بندی گوشی سامسونگ و دسته بندی شیائومی با قیمت مناسب خریداری کنید.
سوالات متداول:
- آیا از قلم استایلوس میتوان در تمامی گوشیهای سامسونگ استفاده کرد؟ خیر. گوشی هوشمند باید با قلم استایلوس سازگار باشد.
- سامسونگ تا چند سال برای گوشیهای هوشمند آپدیت منتشر میکند؟ سران شرکت کرهای تایید کردهاند که گوشیهای سامسونگ تا حداقل ۴ سال آپدیت نرمافزاری دریافت خواهند کرد.
- پشتیبانی نرمافزاری محصولات شیائومی تا چند سال است؟ شیائومی رسما چنین موضوعی را تایید نکرده است؛ اما گفته میشود که محصولات میانرده حداقل ۲ سال و محصولات بالارده نیز حداقل ۳ سال آپدیت نرمافزاری دریافت میکنند.
- خدمات پس از فروش شیائومی بهتر است یا سامسونگ؟ هر دو شرکت حضور پررنگی در بازار ایران دارند و شرکتهای مختلفی نیز خدمات پس از فروش محصولات دو شرکت را ارائه میدهند. درواقع کاربران مشکلی از زمینهی خدمات پس از فروش نخواهند داشت.
- قیمت گوشیهای سامسونگ بهتر است یا شیائومی؟ اصولا هر دو شرکت برای عرضهی محصولاتی با مشخصات سختافزاری و عملکرد قابل توجه شناخته میشوند؛ اما محصولات شیائومی از قیمت به مراتب بهتری برخوردار هستند. با این حال، سری گلکسی A سامسونگ نیز توانسته با ارائهی مشخصات سختافزاری قابل قبول و قیمت رقابتی جایگاه ویژهای در بازار جهانی به دست آورد.
- دستبند سلامت شیائومی دارم، حتما باید گوشی هوشمند شیائومی بخرم؟ خیر. شیائومی محدودیتی در استفاده از محصولات خود قرار نداده و کاربران میتوانند با گوشی هوشمند برندهای دیگر نیز از امکانات دستبند سلامت شیائومی برخوردار شوند.
- امکانات گوشیهای شیائومی بیشتر است یا سامسونگ؟ هر دو شرکت از پیشتازان استفاده از مدرنترین امکانات در محصولات خود هستند. با این حال، برخی از محصولات برای بازار هدف خاصی ساخته میشوند و ممکن است به خاطر کاهش قیمت محصول نهایی، برخی از امکانات را نداشته باشند؛ بنابراین باید پیش از خرید گوشی هوشمند به دقت در مورد محصول مدنظرتان تحقیق کرده و نقاط ضعف و قوت آن را مطالعه کنید.
- آیا گوشیهای سامسونگ و شیائومی از اندروید خام استفاده میکنند؟ خیر. هر یک از این دو شرکت برای محصولات خود، رابط کاربری اختصاصی طراحی کردهاند که نسبت به اندروید خام از طراحی ظاهری متفاوتی برخوردار هستند.
- کدامیک از دو شرکت شیائومی و سامسونگ، برنامهی منظمتری برای آپدیت گوشیهای هوشمند خود دارد؟ باید گفت که شیائومی سرعت عمل بیشتری نسبت به سامسونگ در انتشار آپدیت دارد؛ اما سامسونگ با تغییر سیاستهای خود برای افزایش مدت زمان انتشار آپدیت توانسته نظر مثبت کاربران را جلب کند.
- آیا گوشیهای سامسونگ و شیائومی از زبان فارسی پشتیبانی میکنند؟ بله. زبان فارسی یکی از زبانهایی است که محصولات هر دو شرکت سامسونگ و شیائومی قادر به پشتیبانی از آن هستند.
دوستانی که میگن شیائومی خرابه من پوکو ام3 پوکو اف3 پوکو ایکس 3 آن اف سی پوکو ایکس 4 پرو و نوت 8 پرو و نوت 9 پرو رو دیدم ازشون پرسیدم گفتن فقط یه باگ هایی تو رابط کاربری هست و نه خاموش روشن شدن
جو درست نکنید
بنظرم رتبه برترین برند گوشی های دنیا اینجوریه
1.سامسونگ
2.شیاعومی
3.هواوی
4.اپل
اپل تو رتبه اخر قرار میگیره چون در ایران کارایی نداره مردم بیشتر برند های دیگرو ترجیح میدن بخاطر اندروید بودن .البته بنظرم شرکت سونی جای همه این برندارو میگیره چون داره گوشیای شاخیو درست میکنه البته در اینده ای نچندان دور
چه ربطی داره چون گوشی پوکو شما خراب شده یعنی شیائمی به درد نمیخوره ، سوادت ببر بالا ، سری پوکو بعضی از مدل هاش ایراد سخت افزاری دارن دلیل نمیشه بگی همه گوشی هاش به درد نمیخوره من خودم نوت ۸ پرو داشتم خیلی هم راضی هستم
نوت 9 پرو به درد نمیخوره من داشتم بعد از سه ماه خود به خود برا همیشه خاموش شد
من نزدیک به نیم سال میشه دارم خیلی راضی ام اصلا مشکلی نداره چرا جو درست میکنی
حتی گوشی های کپی هم خود به خود خاموش نمیشن نمیدونم چه بلایی سرش اوردی
خیلی ممنون از توضیحات بسیار مفیدتون
ممنون بابت انتشار این مقاله مفید🥰
گوشی شیامی زود خراب میشود مال من پوکوام تری بود دوماه نشده دوبارتعمیرگاه بردم خود به خودخاموش میشود ودباره نه شارژ میشود نه روشن
مال تو باطریش خراب بوده
حتما برنامه های مخرب نصب کردی