داغ ترین ها :
انواع کارت گرافیک کدامند؟ راهنمای خرید کارت گرافیک

انواع کارت گرافیک کدامند؟ راهنمای خرید کارت گرافیک

هنگام اسمبل کردن کامپیوتر یا خرید لپ‌تاپ، کارت گرافیک یکی از مشخصات اصلی است که باید به آن توجه کافی داشته باشید. اهمیت کارت گرافیک در یک سیستم از CPU نیز بالاتر است و در صورت انتخاب نادرست ممکن است نتوانید به درستی از سیستمی که خریداری کرده‌اید استفاده کنید. خرید کارت گرافیک برای افرادی که آشنایی زیادی با این قطعه ندارند ممکن است چالش برانگیز باشد. در این مقاله مواردی را که باید هنگام خرید پردازنده گرافیکی در نظر داشته باشید بیان می‌کنیم. همچنین در صورتی که در حال اسمبل کردن کامپیوتر گیمینگ هستید موارد زیر می‌توانند نکات مفیدی در اختیارتان قرار دهند. Description

انواع کارت گرافیکانواع کارت گرافیک

  • کارت گرافیک آن‌برد یا Integrated
  • کارت گرافیک مجزا یا Discrete

در حالت کلی کارت‌های گرافیک را می‌توان در سه دسته بندی متفاوت قرار داد.

کارت گرافیک آن‌برد یا Integrated

گرافیک یکپارچه یا آنبرد به کارت گرافیکی گفته می‌شود که روی پردازنده قرار دارد. امروزه اکثر پردازنده‌ها دارای گرافیک آنبرد هستند. این مدل گرافیک قدرت پردازشی بالایی ندارد؛ اما برای انجام امور ساده و روزانه مناسب است؛ همچنین برخی از بازی‌های سبک را می‌توانید با کمک آن‌ها اجرا کنید. اغلب استفاده از این نوع کارت گرافیک را روی لپ‌تاپ یا موبایل‌ها می‌توان دید البته کامپیوترهای رو میزی اقتصادی نیز از این نوع گرافیک استفاده می‌کنند.

 

می‌خواهید کارت گرافیک کامپیوتر خود را آپدیت کنید؟
آموزش آپدیت کارت گرافیک

 

کارت گرافیک مجزا یا Discrete

کارت گرافیک‌های مجزا برای انجام امور گرافیکی، بازی، برنامه نویسی، استخراج رمز ارز و کارهای سنگین مورد توجه کاربران قرار می‌گیرند. کارت گرافیک‌های مجزا دارای رم و فن جداگانه هستند که قدرت و خنک کنندگی آن را تامین می‌کند. از مزایای این نوع کارت گرافیک می‌توان به امکان ارتقا آن اشاره کرد. تنوع قیمتی کارت گرافیک مجزا نیز باعث می‌شود تا بتوانید با هر بودجه‌ای گرافیک مورد نیازتان را تهیه کنید. کارت گرافیک لپ تاپ  در مدلهای گیمینگ و حرفه‌ای نیز گاهی می‌تواند مجزا باشد.

اصلی ترین سازندگان کارت گرافیک؛ انویدیا، اینتل یا AMD؟

کمپانی های سازنده کارت گرافیک

صدها کارت گرافیک از ده‌ها سازنده مختلف وجود دارد؛ اما تنها سه شرکت پردازنده‌های گرافیکی ده‌ها کمپانی را تامین می‌کنند. در این بخش از بازار، شما سه تولید کننده را برای انتخاب دارید: Nvidia، AMD و Intel. کمپانی‌های AMD و Nvidia هر دو طیف گسترده‌ای از کارت‌ها را ارائه می‌دهند؛ اما اینتل گزینه‌های محدودتری دارد. انتخاب بین Nvidia، AMD و Intel به چیزی بیش از دوست داشتن یک برند خاص بستگی دارد. پردازنده‌های گرافیکی در حالت تخصصی اساسا متفاوت هستند و هر سازنده آن‌ها را با مجموعه‌ای از نرم‌افزارهای پشتیبانی کننده متفاوت ارائه می‌کند. بیایید تفاوت‌های بین سه سازنده GPU را بررسی کنیم تا دید کلی بهتری از آنچه آن‌ها ارائه می‌دهند به شما ارائه دهیم.

 

اگر نیاز به سیستم گیمینگ دارید، روی لینک کلیک نموده و مدل مورد نظرتان را انتخاب کنید.

Nvidia

انویدیا برندی است که در بازار نسبت به دو برند دیگر پیشتاز است. این کمپانی پردازنده گرافیکی را هم برای رایانه‌های شخصی و هم برای لپ‌تاپ‌ها تولید می‌کند؛ همچنین محصولات آن در رده‌های قیمتی متنوعی هستند.

در مقایسه با AMD، انویدیا اغلب به دلیل عملکرد عالی پردازنده‌های گرافیکی یا حداقل توانایی‌اش برای پیشبرد بیشتر موارد مورد توجه بیشتری قرار می‌گیرد. در حالی که AMD بیشتر بخش اصلی بازار را هدف قرار می‌دهد، انویدیا این شکاف را پر می‌کند و با پردازنده‌های گرافیکی هیولایی مانند RTX 4090 برای افراد حرفه‌ای نیز گزینه‌ای برای خرید آماده می‌کند. البته این موضوع بدان معنا نیست که هیچ کارت گرافیک میان رده‌ای ندارد. در طول سال‌ها، انویدیا چندین نسل از کارت‌های گرافیک داشته است. با این حال، نسل‌های قدیمی‌تر هنوز گزینه‌های مقرون به صرفه‌ای مانند GTX 1650 دارند. بیشتر اوقات، به دلیل افزایش عملکرد، بهتر است کارت‌های جدیدتر بخرید.

پردازنده‌های گرافیکی انویدیا برای بازی، تولید محتوا و حتی کارهای مرتبط با هوش مصنوعی بسیار مناسب هستند. در واقع، انویدیا اغلب به عنوان گزینه برتر شناخته می‌شود مخصوصا اگر به هوش مصنوعی و کاربردهای آن علاقه داشته باشید.

انویدیا در مدیریت Ray Tracing نیز بهتر است. ردیابی پرتو (Ray Tracing) یک تکنیک گرافیکی است که روی نورپردازی و شبیه سازی جزئیات محیط بازی به دنیای واقعی تمرکز می‌کند. استفاده از آن باعث می‌شود بسیاری از بازی‌ها از نظر بصری بهتر و بیشتر شبیه به واقعیت دیده شوند. پردازنده‌های گرافیکی انویدیا همچنین دارای فناوری DLSS هستند. این فناوری از هوش مصنوعی کمک می‌گیرد تا با تولید پیکسل‌های اضافی تصاویری با رزولوشن و فریم ریت بالاتر نمایش دهند.

در کارت‌های گرافیک سری RTX 40 نسخه‌های جدیدتری از DLSS 3 استفاده شده است که میزان قابل توجهی نرخ فریم را در بازی‌ها افزایش داده است. همین موضوع نقطه قوت و اوج فروش کارت‌ گرافیک‌های Nvidia شد.

AMD

کارت گرافیک AMD

طی سال‌های اخیر AMD نیز توانسته توجهات زیادی را به خود جلب کند. اگر چه قابل ذکر است که همچنان Nvidia حدود 80 درصد سهام بازار را بر عهده دارد. AMD پردازنده‌های گرافیکی قابل توجهی را در خط تولید خود دارد در حالی که انویدیا توجه بیشتری را به خود جلب می‌کند، AMD نقش مهمی در اطمینان از اینکه انویدیا به طور کامل بازار را در انحصار خود در نمی‌آورد بازی می‌کند. کارت گرافیک‌های تولید شده توسط AMD مقرون به صرفه‌تر هستند و قیمت مناسب‌تری دارند.

کارت گرافیک‌های تولید شده توسط AMD روی مصرف انرژی کمتر تمرکز دارند و از Nvidia بیشتر روی این موضوع تمرکز دارند. اگر یک کارت گرافیک مناسب از این کمپانی نیاز دارید باید سراغ دو نسل آخر آن یعنی RX 6000 و RX 7000 بروید. در صورتی که قصد پرداخت هزینه کمتری دارید RX 6000 انتخاب مقرون به صرفه‌تری برایتان خواهد بود.

AMD نیز در زمینه Ray Tracing پیشرفت‌هایی  داشته و گام‌هایی رو به جلو برداشته است؛ اما در این زمینه مسیر زیادی دارد تا جای Nvidia را بگیرد. با این حال، پیشرفت‌هایی بزرگی در این زمینه داشته که می‌توانید با خیال راحت AMD را خریداری کنید و همچنان نتایج خوبی کسب کنید. در مقابل فناوری DLSS انویدیا که بالاتر توضیحاتی درباره آن دادیم، AMD از فناوری FSR (FidelityFX Super Resolution) استفاده کرده است. برخلاف انویدیا AMD FSR را تنها مختص به یک نسل از پردازنده‌هایش نمی‌کند.

AMD سه نسخه از FSR را تا به حال معرفی کرده است. FSR 1.0 و FSR 2.0 هر دو کاملا عملکرد متفاوتی دارند؛ اما خلاصه داستان این است که آن‌ها از یک الگوریتم برای ارتقاء تصویر و بالا بردن وضوح استفاده می‌کنند. آخرین FSR 3.0 AMD نزدیکترین شباهت را از نظر کارایی به DLSS 3 انویدیا دارد؛ اما هنوز به آن نرسیده و اصلاحاتی لازم دارد.

 

گرافیکی ترین بازی ها را در لینک زیر پیدا کنید:
بهترین بازی های اندروید با کیفیت بالا

 

Intel

کارت گرافیک های اینتل

اینتل برخی از بهترین پردازنده‌ها را می‌سازد؛ اما در عرصه GPU، ماهی کوچکی در یک دریای بسیار بزرگ است. در بازار رقابت اینتل به سختی می‌تواند با AMD و Nvidia رقابت کند. با این اوصاف اگر به دنبال یک پردازنده گرافیکی مقرون به صرفه هستید نباید از اینتل غافل شوید. برای سال‌های متوالی تنها سرمایه گذاری اینتل در زمینه گرافیک مربوط به GPU های یکپارچه روی پردازنده آن بود. با این حال در سال 2022، Arc Alchemist مجموعه کوچکی از کارت‌های گرافیک مجزا را راه اندازی کرد. کارت گرافیک‌های این سری در عناوین Arc A380، Arc A750 و Arc A770 خلاصه می‌شود. بسیاری از مردم انتظارات نسبتا کمی از اولین تلاش اینتل در ساخت GPU داشتند؛ اما نتیجه نهایی به طرز شگفت‌آوری مناسب بود. در تست‌های انجام شده نشان می‌دهد که Arc A770 و Arc A750 در بازی عملکرد بسیار مناسبی دارند و پردازنده‌های گرافیکی مانند RTX 3060 را شکست می‌دهند و به رقابت با RTX 3060 Ti نزدیک می‌شوند.

با این حال، عملکرد هرگز هدف اصلی نبوده و اینتل از همان ابتدا مشخص کرده است که در این زمینه تلاشی برای شکست Nvidia و AMD نداشته است. در عوض این برند قیمت محصول را نسبتا رقابتی نگه داشت. با این اوصاف، همه پردازنده‌های گرافیکی اینتل در حال حاضر آخرین نسل هستند. Intel Arc هنگام اجرای بازی‌های جدیدتر کارش را بهتر انجام می‌دهد و تیم اینتل همچنان روی بهبود عملکرد پردازنده‌های گرافیکی در بازی‌های مبتنی بر DirectX 9 و DirectX 11 کار می‌کند. با کمال تعجب اینتل نیز از نظر Ray Tracing عملکرد بهتری نسبت به AMD انجام می‌دهد؛ اما توجه داشته باشید این مقایسه فقط در مورد پردازنده‌های گرافیکی قابل مقایسه از همان نسل صدق می‌کند.

اینتل نسخه مخصوص به خود را در مقابل فناوری‌های DLSS و FSR دارد که به آن Intel Xe Super Sampling (XeSS) گفته می‌شود. این قابلیت فقط در پردازنده‌های گرافیکی Arc Alchemist در دسترس است. این قابلیت بازی شما را با وضوح پایین‌تری ارائه می‌کند و سپس برای ارتقای تصویر از هوش مصنوعی کمک می‌گیرد. نتیجه نهایی این کار افزایش نرخ فریم بدون آسیب بیش از حد به کیفیت تصویر است.

بهترین برندهای تولید کننده کارت گرافیک

برندهای زیادی در بازار وجود دارند که در زمینه تولید کارت گرافیک فعالیت می‌کنند. این برندها زیر نظر کمپانی‌های اصلی AMD، Nvidia و اینتل هستند و از آن‌ها برای ساخت قطعات کمک می‌گیرند.

ایسوس؛ محبوب و پر قدرت

کارت گرافیک ایسوس

برند ایسوس که یکی از محبوب‌ترین‌ها در این زمینه است قطعاتی مبتنی بر چیپست‌های AMD و Nvidia تولید می‌کند. اکثر گرافیک‌های ساخته شده توسط این برند توسط ماشین‌ها ساخته می‌شوند. کارت گرافیک‌های این برند اکثرا در برابر نفوذ گرد و غبار مقاوم هستند و این موضوع روی عملکرد و طول عمر قطعه تاثیر مستقیم دارد. خنک کننده‌های به کار رفته روی این قطعه قدرت بالایی دارند و از گرم شدن بیش از حد کارت گرافیک نیز جلوگیری می‌کنند.

گیگابایت (Gigabayte)؛ اقتصادی پر قدرت

کارت گرافیک گیگابایت

گیگابایت یکی از برندهای ارزان قیمت در زمینه ساخت کارت گرافیک شناخته می‌شود. به دلیل داشتن سیستم خنک کنندگی قوی این برند در بین خریداران محبوبیت زیادی دارد. در صورتی که بودجه محدودی دارید و نیاز به گرافیکی دارید که قدرت زیادی داشته باشد می‌توانید روی این برند حساب کنید.

 

برای مشاهده قیمت کنسول بازی، روی لینک کلیک کنید.

ام اس آی (MSI)؛ بهترین برای اورکلاک

کارت گرافیک ام اس آی

در صورتی که از علاقمندان به اورکلاک هستید و نیاز به کارت گرافیک مناسبی برای این موضوع دارید ام اس آی بهترین برندی است که می‌توانید روی آن حساب کنید. ام اس آی به صورت اختصاصی برای این کار برنامه‌ای طراحی کرده و ادعا دارد که می‌توانید حتی با اورکلاک نیز مدت زمان طولانی بتوانید از کارت گرافیک استفاده کنید.

زوتاک؛ پا به پای ایسوس

کارت گرافیک های زوتاک

کارت گرافیک‌های زوتاک امروزه طرفداران بیشتری در بازار پیدا کرده‌اند و از نظر کیفیت تفاوتی با گرافیک‌های Asus ندارند. محصولات این برند قیمت نسبتا مناسب‌تری دارند و در صورت کمبود بودجه به جای ایسوس می‌توانید روی آن حساب کنید؛ اما نکته قابل توجه این است که میزان خنک کنندگی فن‌های آن قدرت ایسوس را ندارند. در هر صورت قیمت مناسب آن باعث می‌شود تا افراد تمایل بیشتری برای خرید این برند هنگ کنگی داشته باشند.

چه مشخصاتی در خرید GPU مهم هستند؟

  • مقدار حافظه
  • رزولوشن کارت گرافیک
  • طراحی ظاهری
  • توان حرارتی
  • درگاه‌ها
  • سرعت کلاک
  • نسل تراشه

مقدار حافظه

حافظه یکی از مواردی است که در خرید کارت گرافیک اهمیت زیادی دارد. برای بازی‌های 1080P حافظه 8 گیگابایت کافی است؛ اما امروزه 12 گیگابایت کارایی بیشتری دارد. کارت گرافیک‌هایی با پشتیبانی از 4K به طور کلی بهتر است 16 گیگابایت حافظه داشته باشند. در مجموع با توجه به انتظاری که از کارت گرافیک دارید به حافظه در نظر گرفته شده آن نیز توجه کنید؛ چون تاثیر مستقیمی روی سرعت و عملکرد آن دارد.

 

چگونه مدل کارت گرافیک را بفهمیم؟ در مطلب زیر، به طور کامل توضیح داده ایم:
مدل کارت گرافیک

 

رزولوشن کارت گرافیک؛ 1080، 1440P یا 4k؟

رزولوشن کارت گرافیک

اگر گیمر هستید یکی از نکات قابل توجهی که باید به آن دقت کافی داشته باشید این است که می‌خواهید بازی‌ها را با چه کیفیتی انجام دهید البته این انتخاب برای سایر کاربران نیز صدق می‌کند. چه برای کارهای گرافیکی باشد و چه برای سرگرمی تغییر از 1080p به 1440p قابل توجه است. کارت گرافیک تعیین کننده رزولوشنی است که می‌توانید دریافت کنید. انتخاب در این مورد به اولویت و بودجه شما بستگی دارد در ادامه با توضیحات بیشتری که می‌دهیم دید وسیع‌تری در انتخاب خواهید داشت. کاربران معمولی واقعا نیازی ندارند که بالاتر از 1080p بروند؛ چون هر چقدر رزولوشن بالاتر برود به همان نسبت باید هزینه بیشتری را پرداخت کنید.

از جمله پردازنده‌های قدرتمند و با کیفیتی که قیمت مناسبی نیز دارند و از رزولوشن 1080 نیز پشتیبانی می‌کنند عبارت اند از AMD Radeon RX 7600 یا Nvidia GeForce RTX 4060 و همچنین آخرین نسل Arc A770 اینتل.

این موضوع برای گیمرها متفاوت است و کیفیت 1440p در بین آن‌ها محبوبیت بالاتری دارد و این به کارت گرافیک بهتری نیاز دارد. خوشبختانه اکثر کارت‌های گرافیک امروزی از 1440p پشتیبانی می‌کنند.AMD در این مورد با RX 7800 XT خودنمایی می‌کند؛ اما RX 7700 XT جایگزین قابل قبول‌تری است. RX 7900 GRE یک گزینه حتی بهتر اما کمی گرانتر است. انویدیا نیز گزینه‌های زیادی برای ارائه دارد. پردازشگر گرافیکی RTX 4070 Ti یکی از گزینه‌های در دسترس و قدرتمند است. با این حال RTX 4070 Super و RTX 4070 Ti Super نیز گزینه‌های مناسبی هستند.

بازی با رزولوشن 4K را تنها قدرتمندترین پردازنده‌های گرافیکی می‌توانند به طور یکپارچه اجرا کنند. برای انویدیا، گزینه‌هایی که در حال حاضر منطقی هستند شامل RTX 4080، RTX 4080 Super و RTX 4090 می‌شوند ناگفته نماند که RTX 4070 Ti Super نیز می‌تواند بازی‌هایی با کیفیت 4K اجرا کند. اگر AMD را ترجیح می‌دهید می‌توانید بین RX 6950 XT ، RX 7900 XTX و RX 7900 XT یکی را انتخاب کنید.

طراحی ظاهری

یکی از موارد خیلی مهم طراحی ظاهری کارت گرافیک است. هنگام خرید به طول، ارتفاع و ضخامت کارت توجه داشته باشید. بیشتر کارت‌های گرافیک مدرن فقط به صورت تمام قد عرضه می‌شوند و از دو یا چند اسلات استفاده می‌کنند و برخی حتی ممکن است چهار اسلات را اشغال کنند. طول کارت معمولاً از حداقل 230 میلی‌متر تا 360 میلی متر متغیر است. با توجه به این توضیحات از داشتن فضای کافی داخل کیس کامپیوتر اطمینان حاصل کنید.

توان حرارتی

انواع کارت گرافیک کامپیوتر

توان حرارتی (همچنین توان گرافیکی کل / TGP یا توان برد معمولی / TBP نیز نامیده می‌شود) اندازه گیری مصرف برق و اتلاف گرما است. پردازنده‌های گرافیکی ممکن است از 125 وات (RTX 4060 و RX 6600) تا 450 وات (RTX 4090) استفاده کنند. CPU شما و بقیه رایانه شخصی شما در مقابل ممکن است حداکثر به 300 وات و شاید برای سخت افزار با مشخصات پایین 150 وات نیاز داشته باشند. بهتر است که یک واحد منبع تغذیه‌ای (PSU) یا همان پاور مناسب تهیه کنید که قدرت نامی سه برابری کارت گرافیک شما را ارائه کند؛ زیرا هر چقدر کارت گرافیک خنک‌تر باشد راندمان بهتری خواهد داشت.

درگاه‌ها

برخی از مانیتورها دارای HDMI هستند، برخی دیگر از DisplayPort استفاده می‌کنند و برخی از دستگاه‌های قدیمی‌تر فقط DVI دارند. تعداد کمی از مانیتورها نیز از سیگنال‌های مسیریابی USB Type-C پشتیبانی می‌کنند؛ اما در حال حاضر این سیگنال‌ها نسبتا نادر هستند. مطمئن شوید کارتی که قصد خرید آن را دارید دارای اتصالات مورد نیاز برای مانیتور شما باشد تا مجبور به خرید آداپتور نباشید. سرعت ساعت کارت گرافیک شما بر حسب مگاهرتز (MHz) اندازه گیری می‌شود که تعیین می‌کند پردازنده گرافیکی چند سیکل در ثانیه قادر به پردازش است. سرعت کلاک بالاتر باعث قدرت محاسباتی بیشتر و نمایش فریم‌های بیشتر در ثانیه در بازی‌ها و برنامه‌ها می‌شود.

جمع‌بندی

همانطور که توضیح دادیم کارت گرافیک قطعه مهمی در کامپیوتر و لپ تاپ محسوب می‌شود و انتخاب درست آن روی کارایی کامپیوتر تاثیر مستقیمی دارد. تمامی نکاتی را که لازم است قبل از خرید کارت گرافیک به آن توجه کافی داشته باشید به طور کامل در این مقاله توضیح دادیم. با مطالعه مقاله فوق می‌توانید انتخاب درستی در خرید این قطعه داشته باشید؛ همچنین در صورت تمایل برای خرید اینترنتی کارت گرافیک می‌توانید از سایت تکنولایف اقدام به خرید بهترین کارت گرافیک کنید.

 

ads

در این مطلب به بررسی اقتصادی ترین گوشی سامسونگ در سال ۲۰۲۴ می پردازیم

Description
نقد و بررسی گوشی گلکسی a16 سامسونگ

برای شما

نظرات

 

نظر بده

نام

اشتراک گذاری
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
https://www.technolife.ir/blog/buying-graphic-card-guide/
ads
ads