Sony Xperia XZ1 Dual | گوشی سونی اکسپریا XZ وان دوسیم کارت
متعلقات - گوشی Xperia XZ1 Dual به همراه:
- هندزفری سیم دار MH750 سونی اصلی (داخل جعبه گوشی)
- شارژر سریع سونی UCH12 اصلی (داخل جعبه گوشی)
- کابل USB اصلی Type-C مدل UCB20 (داخل جعبه گوشی)
نمایشگاه سالانه IFA که در شهریور هر سال برگزار میشود، یکی از رویدادهایی است که سونی موبایل هر سال در آن حضور فعالی دارد. در چند سال اخیر، همواره بهترین گوشیهای هوشمند سونی که آنها را با نام پرچمداران سونی میشناسیم، در این رویداد معرفی شدند. سونی معمولا پرچمداران خود را در دو کلاس 5.2 اینچی و 5.5 اینچی به نمایش میگذارد. 5.5 اینچیهای سونی با پسوند پرمیوم، مشتریان خاص خود را دارند. اما 5.2 اینچی ها که تعدادشان به مراتب بیشتر است، محبوبیت بسیار بالایی در نزد هواداران سونی داشته و دارند.
اکسپریا XZ1 جدیدترین پرچمدار 5.2 اینچی سونی است که در نمایشگاه IFA 2017 توسط این کمپانی ژاپنی معرفی شد. این تلفن هوشمند نسخهای کوچک شده از اکسپریا XZ Premium است که البته با چند تفاوت عمده با آن، یک انتخاب کاملا متفاوت برای مشتریان خواهد بود. در واقع اکسپریا XZ1 قابلیت هایی را در خود جای داده که میتواند توجه هر کسی را که به دنبال خرید یک اسمارت فون خاص است، به خود جلب کند.
مشخصات فیزیکی و طراحی
اکسپریا XZ1 تقریباً هم قد و قوارهی سایر پرچمداران 5.2 اینچی سونی مثل اکسپریا XZ، اکسپریا Z5 و یا اکسپریا Z3 است. ابعاد کلی این دستگاه ۱۴۸×۷۳×۷٫۴ میلیمتر است که از نظر ضخامت در بین باریکترین تلفنهای هوشمند سونی قرار میگیرد. بر خلاف اکسپریا XZ Premium، سونی در اکسپریا XZ1 از بدنه تمام فلزی استفاده کرده که وزن این دستگاه را به عدد 155 گرم میرساند. البته از بدنه فلزی در اکسپریا XZ نیز استفاده شده بود اما تفاوت آن با اکسپریا XZ1 در این است که در اکسپریا XZ1 به صورت یکپارچه از فلز استفاده شده است. به این معنی که بدنه پشت و فریم دور دستگاه به هم متصل بوده و همگی از فلز تشکیل شده است. این مورد به شدت در زیبایی اکسپریا XZ1 موثر بوده که با در دست گرفتن آن کاملاً به این موضوع ایمان خواهید آورد.
از نظر طراحی اکسپریا XZ1 شباهت بسیار زیادی با اکسپریا XZ Premium دارد، با این تفاوت که اندکی کوچکتر شده و بدنه نیز همانطور که قبلا گفتیم از شیشه به فلز تبدیل شده است. فریم سمت راست محل قرارگیری دکمه شاتر، پاور با سنسور اثر انگشت و نیز دکمه های صدا است. سمت چپ نیز درگاه کارت حافظه و سیم کارت قرار دارد. بالا جک 3.5 میلی متری هدفون، پایین پورت یو اس بی از نوع C، رو به رو دو اسپیکر در بالا و پایین و پشت نیز دوربین به همراه متعلقات آن قرار دارد. مهمترین تفاوت اکسپریا XZ1 در قسمت پشت با اکسپریا XZ Premium قرارگیری گیرنده NFC در کنار سنسورهای دوربین است.
سونی از سال گذشته تصمیم به استفاده از فلز به جای شیشه در گوشی های خود گرفت. اکسپریا X به خاطر استفاده از بدنه فلز در زمینه آنتن دهی اندکی ضعیف عمل کرد. اما در اکسپریا XZ سونی قسمت پشت بدنه را به صورت دو تیکه ساخت که قسمت پایین آن پوشش پلاستیکی داشت تا آنتن دستگاه را در زیر آن قرار دهد. این مورد به بهبود آنتن دهی دستگاه کمک کرد اما از زیبایی دستگاه کاست. در نهایت اکسپریا XZ1 روش جدیدی را برای حل مشکل آنتن انتخاب کرد. استفاده از آنتن در فریم کناری دستگاه، به صورت مشابه آن چیزی که در آیفون ها دیده بودیم، راه حل نهایی سونی برای حل مشکل آنتندهی بود.
ارتباطات
اکسپریا XZ1 به کمک چیپست اسنپدراگون 835 به اینترنت گیگابایتی مجهز شده است. به این معنا که بر روی بستر شبکههای موبایلی، در صورت وجود شرایط لازم کاربران میتوانند سرعتی خارق العاده تا 1024 مگابیت بر ثانیه یا به عبارتی یک گیگابیت بر ثانیه را تجربه کنند. اکسپریا XZ1 از تمامی باندهای کاری رایج دنیا منجمله باند کاری 2G، باند کاری 3G، باند کاری 4G LTE و باند کاری 4G LTE Advanced که در حال حاضر قدرتمندترین باند کاری دنیا محسوب میشود پشتیبانی به عمل میآورد. فناوری LTE این گوشی هوشمند Cat16 میباشد که بستر لازم برای دریافت اینترنت گیگابیتی بر بستر شبکههای موبایل را برای آن به ارمغان میآورد.
سونی برای این گوشی هوشمند همچون قبل از 2 سیم کارت با قابلیت پشتیبانی از نانوسیم استفاده کرده است و اسلات این مجموعه همچون گوشی اکسپریا XZ Premium هیبریدی میباشد. یعنی اگر قصد استفاده از سیم کارت دوم را داشته باشید، باید قید مموری کارت را بزنید، یا در صورت استفاده از مموری کارت باید قید سیمکارت دوم را بزنید. البته گفتنی است که حافظه داخلی بسیار مناسب این گوشی هوشمند، بیشتر کاربران را از خرید کارت حافظه منصرف خواهد کرد. همچنین این گوشی هوشمند از سیستم پیشرفته فعال بودن 2 سیم همزمان و استراحت یا از دسترس خارج کردن یک سیمکارت به صورت کامل نیز پشتیبانی به عمل می آورد تا کاربران در این بخش کمبودی را احساس نکنند.
صفحه نمایش
سونی تمام گوشیهای 5.2 اینچی خود را که در سالهای اخیر معرفی کرد، به یک صفحه نمایش با رزولوشن 1080×1920 مجهز نمود. تقریباً در این زمینه سونی به یک استاندارد قابل قبول دست یافته که انتظار تغییر در آن به هیچ وجه نمیرود. اکسپریا XZ1 نیز استاندارد 16×9 و رزولوشن 1080×1920 رویه پرچمداران قبلی سونی را تکرار میکند.البته سونی همسو با رقبای خود، تصمیم به استفاده از فناوری HDR در صفحه نمایش اکسپریا XZ1 گرفت. در واقع اکسپریا XZ1 بعد از اکسپریا XZ Premium دومین اسمارت فون سونی است که به صفحه نمایش HDR تجهیز شده است. در مجموع تعداد کل گوشی های هوشمند در جهان که از صفحه نمایش HDR استفاده میکنند بسیار کم است تا در این مورد اکسپریا XZ1 یکی از معدود گوشی های هوشمند با این قابلیت باشد.
سونی همچنین از تکنولوژی منحصر به فرد TRILUMINOS برای گوشیهای هوشمند نیز در ساخت این صفحه نمایش بهره گرفته است که باعث میشود تصاویر 138 درصد نسبت به صفحات نمایش عادی روشن تر، با جزئیات بیشتر و کنتراست بالاتر باشند. این موضوع برای کاربران محصولات اکسپریا روشن است اما باید اشاره کنیم که فناوری به کار گرفته شده در صفحات نمایش TRILUMINOS باعث میشود بازه رنگ بیشتری نسبت به صفحات نمایش عادی در برابر چشمان کاربر قرار گیرد که این موضوع به نمایش تصاویر با رنگهای طبیعی کمک شایانی خواهد کرد و لذتی وصف ناشدنی به کاربر القا میکند.
در بخش نرم افزاری نیز سونی نهایت تلاش خود را به کار بسته است. موتور اختصاصی X-Reality سونی که در واقع سیستم هوشمند برطرف سازی نواقص عکسها و فیلمها میباشد در این گوشی هوشمند نیز به کار گرفته شده است که به نمایش تصاویر با کیفیت بالا، کمک شایانی میکند. این فناوری کمک میکند تصاویر عاری از نویز به تصویر کشیده شوند و نقاط برجسته در عکس به صورت بسیار واضحی مشخص شوند تا به این ترتیب عکسها با وضوح بالاتری نمایش داده شوند و اگر در فیلم یا عکسی پیکسل های معیوب وجود داشت، این پیکسلهای معیوب بازسازی شده و بدین ترتیب عکسی با جزئیات کامل در مقابل چشم کاربر به نمایش درآید.
با توجه به اهمیت بیش از اندازه صفحه نمایش این گوشی هوشمند، سونی برای پنل صفحه نمایش این دستگاه به سراغ آخرین و قدرتمندترین نسل از محافظ صفحه گوریلا رفته است. سونی در اکسپریا XZ1 با به کارگیری از محافظ گوریلا گلس 5، سعی دارد کاربران را از خطرات احتمالی ناشی از پرت شدن گوشی یا آسیب به صفحه نمایش مصون بدارد. لازم به ذکر است که در حال حاضر گوریلا گلس 5 بالاترین مقاومت در برابر خط و خش و آسیبهای احتمالی را از خود به جای گذاشته است و در تستهای به عمل آمده بسیار موفق عمل کرده است.
دوربین
سونی ابتدای امسال با معرفی اکسپریا XZ Premium، برای اولین بار از یک سنسور جدید استفاده کرد. سنسور IMX400 که یک سنسور 19 مگاپیکسلی است، با مجموعهای از قابلیتهای جدید تحسین بسیاری را برانگیخت. این سنسور غول پیکر اولین سنسور جهان برای یک گوشی هوشمند است که مجهز به حافظه موقت رم ( یا DRAM ) میباشد و میتواند در پردازش تصاویر بسیار سریعتر از هر سنسوری عمل کند و تصاویر را با سرعت بسیار بالایی ذخیره کند. به لطف حافظه موقت رم، سونی موفق شده است قابلیت فیلم برداری فوق آهسته با نرخ خارق العاده 960 فریم بر ثانیه را برای اولین بار از دوربین های حرفه ای به یک گوشی هوشمند بیاورد. این سنسور همچنین مجهز به تکنولوژی Motion Eye نیز میباشد که به پیش بینی عکسها اقدام ورزیده و قبل از فشردن دکمه شاتر، چند عکس به صورت پیشفرض به ثبت میرساند تا اگر کاربر صحنهای را از دست داد، دوربین گوشی هوشمندش آن را شکار کرده باشد.
سونی برای دوربین اصلی گوشی اکسپریا XZ1 از یک سنسور غول پیکر 19 مگاپیکسلی با سایز 1/2.3 اینچ بهره گرفته است که دارای گشادی دیافراگم f2.0 و لنز عریض 25 میلیمتری میباشد. سونی مجموعهای از بهترین تکنولوژیهای تصویربرداری خود را برای این گوشی هوشمند در نظر گرفته است. سیستم پیشبینی تشخیص فاز، سنسور EIS یا همان ژیرو سنسور، سنسور تشخیص رنگ، فوکوس اتومات لیزری، فوکوس هیبریدی، قابلیت تشخیص چهره و لبخند، ثبت تصاویر پاناروما و HDR از دیگر ویژگیها و قابلیتهای دوربین اصلی گوشی اکسپریا XZ1 هستند. برای بخش فیلمبرداری نیز همانطور که گفته شد سنسور این گوشی هوشمند قادر به ثبت ویدئوی بسیار آهسته با نرخ خارق العاده 960 فریم بر ثانیه میباشد و میتواند در حالت عادی ویدئوهای 4K UHD با نرخ 30 فریم بر ثانیه به ثبت برساند. همچنین ثبت ویدئو با فناری HDR نیز برای دوربین اصلی این دستگاه در نظر گرفته شده است.
اما میرسیم به دوربین ثانویه گوشی اکسپریا XZ1 که سونی برای دوربین ثانویه این گوشی هوشمند از یک سنسور بسیار بزرگ 13 مگاپیکسلی با سایز 1/3 اینچ بهره گرفته است که مجهز به گشادی دیافراگم f2.0 و لنز عریض 22 میلیمتری میباشد. سنسور ثانویه این گوشی هوشمند همچنین میتواند ویدئوهای با کیفیت 1080p یا Full HD را به ثبت برساند. سونی برای شکار و ثبت تصاویر سلفی نیز همچون گوشی پرچمدار خود، علاوه بر تایمر و شاتر اختصاصی، راهکار جالب دیگری را نیز در نظر گرفته است. کاربران میتوانند با نگاه داشتن دست خود جلوی دوربین سلفی و سپس مشت کردن آن، تایمر شمارش معکوس را فعال کنند و بدون لمس گوشی هوشمند خود یا حتی فشردن دکمه شاتر، با یک حرکت ساده از خود عکس سلفی تهیه کنند.
سخت افزار و پردازنده
اکسپریا XZ1 از جدیدترین چیپست کوالکام قدرت میگیرد. اسنپدراگون 835 که در قلب اکسپریا XZ1 میتپد، قدرتمندترین چیپستی است که در گوشیهای هوشمند اندرویدی به کار گرفته میشود. به همین خاطر اکسپریا XZ1 حداقل تا نیمههای سال آینده (2018) از نظر قدرت سخت افزاری در بهترین سطح بازار قرار خواهد داشت. این چیپست همچون چیپست اسنپدراگون 810 از 8 هسته پردازشی بهره میبرد، اما برخلاف نسلهای قبل به جای هسته های ARM، از هستههای شخصی سازی شده Kyro در آن استفاده شده است. معماری این چیپست بر اساس معماری 10 نانومتری FinFET میباشد، که جدیدترین و بروزرترین معماری ساخت چیپست در دنیاست.
همانطور که اشاره شد، این چیپست از 8 هسته پردازشی در 2 خوشه بهره میبرد. خوشه اول مجهز به 4 هسته بسیار قدرتمند Kyro با فرکانس کاری 2.45 گیگاهرتز میباشد و خوشه دوم مجهز به 4 هسته قدرتمند Kyro با فرکانس 1.9 گیگاهرتز میباشد. کوآلکام اشاره میکند که معمولاً برای کارهای عادی هستههای خوشه دوم به کار گرفته میشوند و بدین ترتیب مصرف انرژی دستگاه تا حدود بسیار زیادی پایین میآید. اما وقتی کاربر در حال کشیدن کارهای سنگینی مثل اجرای بازی های روز دنیا، فیلمبرداری 4K، تماشای محتوی 4K یا اجرای نرم افزارهای سنگین میباشد، 4 هستهای که در خوشه اول هستند فعال میشوند و قدرتی بینظیر به تمام سلولهای گوشی هوشمند شما تزریق میکنند.
در بخش چیپ گرافیکی نیز اسنپدراگون 835 مجهز به آخرین نسل از چیپ های Adreno، یعنی Adreno 540 که از قدرت بسیار زیادی برای اجرای بازی ها برخوردار است میباشد. این چیپ گرافیکی در حال حاضر قدرتمندترین چیپ گرافیکی در دنیاست که در تستهای بنچمارک نیز معمولاً تمام رقبای خود را به چالش اساسی میکشد و همیشه در صدر قرار میگیرد. بسیاری دلیل امتیاز بسیار بالای کسب شده توسط چیپست های اسنپدراگون کوآلکام را ناشی از قدرت بلامنازع چیپ گرافیکی آدرنو میدانند، که البته این موضوع حقیقت دارد و در بخش امتیاز چیپ گرافیکی، همیشه چیپست های کوآلکام در صدر قرار داشتهاند. بدین منوال، کاربران برای اجرای هیچ بازی ای با تأخیر و لگ مواجه نخواهند شد و با نهایت قدرت میتوانند به بازی های دلخواه خود بپردازند و از طرفی ویدئوهای بسیار با کیفیت 4K را بدون تأخیری در گوشی اکسپریا XZ1 خود به تماشا بنشینند.
حافظه
در حالی که بسیاری از گوشی های هوشمند در چند مدل با مقدار حافظه داخلی متفاوت عرضه میشوند، اکسپریا XZ1 تنها در یک نوع، آن هم با حافظه 64 گیگابایتی در دسترس است. حافظه 64 گیگابایتی در اکسپریا XZ1 سبب میشود تا کاربران هیچ گونه کمبودی را از لحاظ حافظه داخلی احساس نکنند. همچنین برای آزادی بیشتر کاربران، مهندسین طراح برای این گوشی هوشمند درگاه حافظه جانبی نیز در نظر گرفته اند تا در صورت نیاز کاربر بتواند حافظه خارجی گوشی را تا 256 گیگابایت افزایش دهد. گفتنی است که حدأکثر کلاس پشتیبانی شده برای حافظه خارجی کلاس 10 و نوع مموری نیز SDXC میباشد. لازم به ذکر است که حافظه داخلی به کار گرفته شده در گوشی اکسپریا XZ1 نیز از نوع UFS 2.1 میباشد که در حال حاضر سریعترین حافظه موجود در دنیاست.
در بخش رم نیز سونی همانند اکسپریا XZ Premium، در اکسپریا XZ1 از رم 4 گیگابایتی استفاده کرده که با توجه به رابط کاربری سبک در این دستگاه و نیز صفحه نمایش FHD، این مقدار رم کاملا ایده آل و قابل قبول به نظر میآید. رم 4 گیگابایتی برای اکسپریا XZ1 سرعت اجرای برنامه ها و نیز چند وظیفهگی را به بهترین نحو ممکن تضمین میکند.
نرم افزار
اکسپریا XZ1 مفتخر است که اولین اسمارت فون دنیا باشد که نسخه اندروید 8.0 را به صورت پیش فرض همراه دارد. اندروید 8.0 اوریو جدیدترین نسخه اندروید است که چند روز پس از معرفی رسمی، بر روی اکسپریا XZ1 قرار گرفت. رابط کاربری سونی در اندروید اوریو، همانند قبل به اندروید خام بسیار نزدیک است. البته قابلیت های اختصاصی سونی مثل همیشه به آن اضافه شده است. لانچر اختصاصی سونی، برنامه های آلبوم، موزیک، ویدئو و چندین و چند برنامه دیگر، از جمله برنامه های اختصاصی سونی هستند که رابط کاربری اکسپریا XZ1 را از رابط کاربری خام اندروید متمایز میکند.
صدا
سونی سالهاست که در پرچمداران خود، از اسپیکرهای دوگانه استفاده میکند که ثمره آن، ایجاد صدای استریو است. صدای با کیفیت اسپیکرهای گوشی های سونی با فناوری S-Force Front Surround زبانزد است. اکسپریا XZ1 با مجموعهای از قابلیت های مختلف برای ایجاد یک صدای با کیفیت آماده است. البته کیفیت تنها یک طرف قضیه است و طرف دیگر قدرت صدا است که سونی در اکسپریا XZ1 سعی کرده تا این موضوع را نیز به بهترین نحو ممکن ارتقا ببخشد. سونی معتقد است قدرت صدا در اکسپریا XZ1 تا 50 درصد بیشتر از نسل قبل است. شاید عدد 50 درصد برای قدرت صدای اکسپریا XZ1 کمی اغراقآمیز باشد اما با گوش دادن به یک موزیک، قطعا متوجه قدرت صدای این دستگاه در مقایسه با مدل های قبلی مثل اکسپریا XZ و اکسپریا XZ Premium خواهید شد.
در بخش نرم افزاری، سونی در کنار سیستم حذف نویز دیجیتال ویژگیهای منحصر به فردی را برای نسل جدید گوشی پرمیوم خود در نظر گرفته است. فناوری های پیشرفته ای چون ClearBass که صدای بم بسیار شفافی را به سمت گوش های شما هدایت میکند، فناوری +ClearAudio که با یک حرکت ساده و بدون تنظیمات حرفه ای بهترین صدا را با توجه به موقعیتی که در آن قرار دارید به شما اهدا میکند، سیستم Virtual Sound، که صدایی بسیار غنی را برای شما فراهم میکند و فناوری DSEE HX، که موتور پردازش دیجیتالی صدای اختصاصی سونی میباشد، به شما کمک میکند تا صدایی نزدیک به صدای Hi-Res را در فایل های موسیقی فشرده شده تجربه کنید.
سونی همچنین برای بحث انتقال صدا به صورت بیسیم نیز یک سیستم انحصاری و حرفه ای را با نام LDAC اختراع کرده است که به واسطه آن کاربرانی که از هدستها و هدفونهای بیسیم با پشتیبانی از صدای بسیار با کیفیت Hi-Res بهره میبرند را در امر گوش فرا دادن به موسیقی با کیفیتی وصف ناشدنی همراهی میکند. گفتنی است که این ویژگی باعث میشود شما به صورت بیسیم کیفیت صدای Hi-Res را تجربه کنید. بلندگوهای استریوی این محصول نیز به واسطه فناوری انحصاری و اختصاصی S-Force میتوانند صدای فراگیر بسیار غنی و با کیفیتی را از بلندگوهای گوشی اکسپریا XZ1 برای شما پخش کنند تا بدون نیاز به هدست، هندزفری یا هدفون نیز بتوانید کیفیت صدای مثال زدنی ای را تجربه کنید. در کنار تمام این موارد فناوری صدای Hi-Res را نیز نباید فراموش کنیم که کاربران میتوانند با استفاده از هدستها و هندزفریهای Hi-Res و مجهز به سیستم حذف نویز سونی، صدای بینظیری را بدون مزاحمت صدای اطراف، دریافت کنند.
باتری
سونی در اکسپریا XZ1 ریسک بسیار بالایی را پذیرفته و ظرفیت باتری را به کمترین میزان ممکن در بین تمامی اسمارتفونهای همرده رسانده است. باتری 2700 میلی آمپر بر ساعت برای اکسپریا XZ1 در نگاه اول بسیار کم به نظر میرسد، اما تستهای مختلفی که از این دستگاه به عمل آمده نشان میدهد از حیث عملکرد، اکسپریا XZ1 حتی از اکسپریا XZ و اکسپریا XZ Premium نیز موفقتر است. به عبارت دیگر اکسپریا XZ1 در عمل یکی از بهترینها در زمینه باتری بین پرچمداران چند سال اخیر سونی محسوب میشود. به اعتقاد سونی با سیستم مدیریت هوشمند باتری سونی که به Stamina Mode معروف میباشد، کاربران همیشه تحت حمایت مصرف باتری هوشمند سونی خواهند بود.
سونی همچنین برای گوشی هوشمند جدید خود از USB نوع C نسخه 3.1 بهره گرفته است که در حال حاضر سریعترین USB موجود در دنیا است و به انتقال اطلاعات با سرعت بسیار بالا و شارژ سریع گوشی هوشمند شما کمک میکند. همچنین در کنار فناوری باتری هوشمند سونی که به Qnovo معروف است، اکسپریا XZ1 به لطف چیپست خارق العاده خود از نسل 4 شارژ سریع کمپانی کوآلکام بهره میبرد که به واسطه آن میتوانید با چند دقیقه شارژ، از گوشی خود ساعت ها استفاده کنید. البته هنوز شارژی سازگار با این نسل موجود نیست که در بهترین حالت ممکن، فناوری شارژر سریع 3 کوالکام در اختیار کاربر قرار خواهد گرفت.
اما بد نیست کمی هم درباره باتری هوشمند سونی توضیح دهیم. سیستم باتری هوشمند سونی به یادگیری رفتارهای شما در شارژ گوشی هوشمند دقت میکند و به مرور زمان پروسه شارژ شدن گوشی شما را فرا میگیرد. سپس با ارائه پیشنهاداتی به شما، کمک میکند که باتری گوشی هوشمند خود را در نهایت امنیت و سلامت شارژ کنید. برای مثال اگر شما عادت دارید که شبها تا صبح گوشی خود را به شارژر وصل کنید، سیستم باتری هوشمند سونی این عادت شما را فرا میگیرد و وقتی گوشی هوشمند خود را به شارژر وصل میکنید با ارائه پیشنهاداتی از فول شدن بیش از اندازه باتری جلوگیری کرده و شارژ گوشی هوشمند شما را تا زمان بیداری محاسبه کرده و گوشی را سر وقت فول شارژ تحویل شما میدهد.
سایر قابلیتها
3D Creator
سونی هنگام معرفی اکسپریا XZ1، بر روی یکی از قابلیتهای این دستگاه تاکید زیادی داشت. قابلیت 3D Creator که برای اولین بار در اکسپریا XZ1 به کار گرفته شده است. این قابلیت، یک ویژگی تماما نرم افزاری است که به کاربر این امکان را میدهد تا یک تصویر سه بعدی از صورت یا هر جسم دیگری که میخواهد تهیه کند. نکته بسیار جالب اینجاست که اگر به یک چاپگر سه بعدی دسترسی داشته باشید، میتوانید به راحتی هر چه تمامتر، عکسهای ثبت شده را به صورت سه بعدی پرینت گرفته و یک مجسمه کوچک از چهره خودتان یا هر جسم دیگر که از آن عکس گرفتهاید داشته باشید.
سنسور اثر انگشت
دکمه پاور در اکسپریا XZ1 همانند قبل میزبان سنسور اثر انگشت است. سرعت و امنیت سنسور اثر انگشت اکسپریا XZ1 به حدی است که شما را متعجب میکند. سرعت بسیار بالا در تشخیص اثر انگشت شما بهترین راه برای حفظ امنیت اطلاعات بدون مزاحمت از بابت باز کردن قفل به صورت مکرر است.
از جمله دیگر قابلیت های این گوشی هوشمند میتوان به بلوتوث نسخه 5.0، ارتباط بیسیم WIFI با فناوری های روز دنیا، ارتباط NFC، سنسور اثر انگشت به کار رفته در بدنه گوشی، شتاب سنج، ژیروسکوپ، سنسور فشار، سنسور مجاورت، طیف سنج، مقاومت در برابر نفوذ آب و گرد و غبار با فناوری IP68 و دستیار هوشمند اکسپریا اشاره کرد که به مدیریت هوشمند گوشی اکسپریای شما کمک شایانی خواهد کرد.
اکسپریا XZ1 با چهار رنگ مشکی، آبی مهتابی، صورتی، نقره ای گرم در کشورهای مختلف عرضه شده است که میتوانید این دستگاه را با رنگ مورد علاقه خود، به همراه هدایای موجود از فروشگاه تکنولایف تهیه کنید.
مشخصات فنی
مشخصات | |
---|---|
مشخصات کلی و کلیدی | |
نوع و مشخصات پردازنده اصلی - CPU | Qualcomm MSM8998 Snapdragon 835 | هشت هستهای - چهار هستهی 2.45 گیگاهرتز به همراه چهار هسته 1.9 گیگاهرتز |
تعداد هسته پردازشگر | هشت هسته |
پردازنده گرافیکی - GPU | Adreno 540 |
تعداد سیمکارت | دو / نانو سیم کارت / همزمان فعال - خشاب سیمکارت 2 و کارت حافظه، یکسان است (هیبرید) |
کیفیت دوربین | 19 مگاپیکسل |
سیستم عامل | Android OS, 8.0 Oreo - این نسخه برای زمانی است که این گوشی معرفی شده است و ممکن است در هنگام خرید شما، آپدیت جدیدتری برای آن آمده باشد و به اندروید ورژن بالاتر ارتقا پیدا کند |
ابعاد / وزن | 148x73.4x7.4 میلیمتر / 155 گرم |
مشخصات صفحه نمایش | |
نوع صفحه نمایش | IPS LCD لمسی خازنی |
سایز صفحه نمایش | 5.2 اینچ |
تعداد رنگ / رزولوشن | 16,000,000 رنگ / 1080*1920 پیکسل و FullHD |
مولتی تاچ (لمس همزمان) / تعداد لمس همزمان | دارد / تا 10 لمس همزمان |
ویژگیهای مهم صفحه نمایش | صفحه نمایش تریلومینوس | HDR10 | تراکم پیکسل 424ppi | مقاوم در برابر خظ و خش و شکستن و Corning Gorilla Glass 5 | موتور پردازشگر تصویر X-Reality |
حافظه | |
حافظه داخلی | 64 گیگابایت |
حافظه RAM | 4 گیگابایت |
امکان افزایش حافظه / نوع کارت حافظه | دارد / MicroSD تا 256 گیگابایت - خشاب سیمکارت2 و کارت حافظه، یکسان است (هیبرید) |
دوربین | |
کیفیت دوربین | 19 مگاپیکسل |
زوم دیجیتال | 8 برابر |
قابلیت فیلمبرداری / کیفیت فیلمبرداری | دارد / حداکثر 4K 2160p و 30 فریم بر ثانیه | فیلمبرداری اسلوموشن 960 فریم بر ثانیه با کیفیت 720p |
دوربین جلو | دارد / 13 مگاپیکسل و فیلمبرداری FullHD 1080p و سنسور 1.3" و سایز 22mm و f/2.0 |
پروژکتور (فلاش) | دارد - LED |
مشخصات سختافزاری دوربین | 3D Creator | دارای فوکوس لیزری | دارای سنسور سایز 1/2.3'' | لنز زاویه باز 25 میلیمتر | ایزو 12800 | دارای سنسور Exmor RS در هر دو دوربین | فوکوس خودکار ترکیبی پیشبینیکننده |
سایر ویژگیهای مهم دوربین | قابلیت HDR در عکاسی و فیلمبرداری | قابلیت پانورامای هوشمند و .... |
اتصالات و شبکهها | |
شبکههای مخابراتی قابل پشتیبانی | HSPA 42.2/5.76 Mbps, LTE-A (2CA) Cat16 1024/150 Mbps |
حداکثر سرعت انتقال اطلاعات توسط GPRS | 107 کیلوبیت بر ثانیه |
حداکثر سرعت انتقال اطلاعات توسط EDGE | 296 کیلوبیت بر ثانیه |
حداکثر سرعت دانلود در UMTS / حدکثر سرعت آپلود در UMTS | 42 مگابیت بر ثانیه / 5.8 مگابیت بر ثانیه |
پورت USB / ورژن و نوع | دارد / Type-c ورژن 3.1 |
امکان شارژ از طریق USB | دارد |
بلوتوث / ورژن و ویژگی | دارد / ورژن 5.0 همراه با A2DP و apt-X و LE |
فیش 3.5 میلیمتری صدا | دارد |
شبکه وایرلس Wi-Fi / ورژن | دارد / 802.11 a/b/g/n/ac و دو بانده و امکان Wifi-Direct |
امکان Wi-Fi Hotspot | دارد |
خروجی HDMI / نوع | ندارد / ارتباط به صورت بیسیم با تلویزیونهای دارای Wifi |
NFC | دارد |
شبکه خانگی DLNA | دارد |
موقعیتنما GPS / ویژگیها | دارد / با قابلیت ساپورت aGPS و aGNSS |
نرمافزارها و سرگرمیهای پیشفرض | |
مرورگر وب / نوع | دارد / HTML5 و دارای Google Chrome |
پشتیبانی از Java | ندارد |
پخش موسیقی / فرمتهای قابل پخش | دارد / AAC , AAC+ , eAAC+ , AMR , MID , WMA , OTA, PCM , OGG , FLAC , XMF , MXMF , RTTTL , RTX , IMY |
ضبط صدا / فرمت ضبط کردن | دارد / AAC , AMR |
پخش ویدئو / فرمتهای قابل پخش | دارد / MP4 , H.263 , H.264 , 3GP , MKV , AVI , xVid , MOV , MPEG2 , TS , WEBM , M4V |
ضبط ویدئو / فرمت ضبط کردن | دارد (دوربین) / H.263, H.264 , 3GP , MP4 - ممکن است برخی از فرمتها جهت پخش نیاز به نصب نرمافزار مخصوص به خود را داشته باشند |
نمایش عکس / فرمتهای قابل پخش | دارد / BMP , GIF , JPG , PNG , WEBP |
فرمت عکسهای دوربین | JPG |
مشخصات باتری و مدت زمان کارکرد | |
نوع باتری / قابل تعویض توسط کاربر | لیتیوم یونی / خیر |
ظرفیت باتری | 2700 میلی آمپر ساعت |
سایر قابلیتها | |
سنسورها | سنسور اثر انگشت | فشارسنج | حسگر نور محیط | ژیروسکوپ | شتاب سنج | خاموش شدن صفحه نمایش در هنگام قرار گرفتن موبایل در کنار گوش | قطب نما |
مقاومت در برابر آب و گرد و غبار / درجه گواهینامه | دارد / IP68 |
رادیو | ندارد |
سایر مشخصات مهم | سیستم کاهش نویز صدا | ساپورت صدای HD و صدای High-Res |